MENU

«Я больше не признаю ваших прокуроров и следователей» - Юлия Тимошенко выдвинула ультиматум диктатору Януковичу

1235 4

  

Відкритий лист громадянинуУкраїни Януковичу В.Ф.

Пройшов вжерік і сім місяців з того моменту, як визахопили мене в заручники та силою іобманом утримуєте у полоні. Так самосилою ви захопили та узурпували владув країні, взяли курс на українофобствота клептократію. Завдяки вам Українамайже втратила шанс стати європейськоюдержавою.

Українці вже четвертийрік вимушені жити в несправедливості,несвободі, приниженні та бідності. Вонине поважають вас, але бояться. Вонибояться, що ви позбавите їх роботи,бізнесу, свободи, перспективи длядітей.

Держава, яку ви уособлюєте,може в будь-яку мить безкарно відібративсе у кожного.

Щоб зменшити всуспільстві страх перед вашим режимом,щоб ще раз сказати, що ви принижуєте іруйнуєте Україну, я оголошую своюособисту акцію громадянської непокори.Саме таке моє право передбачене ч. 5 ст.55 Конституції України. На сьогодні цеєдине моє право, яким я можу заразскористатися.

Я публічно кажу вам,що ми всі – я, Юра Луценко, інші політв`язні,народ України – ми всі – політичнізаручники, яких ви тримаєте під оптичнимприцілом. Я вважаю, що ми всі не маємогромадянського права з цим змиритися.Ми всі зобов’язані вас, ВіктореФедоровичу, якомога швидше зупинити.

Сьогоднія починаю свою особисту акцію громадянськоїнепокори, і з цього моменту я, по-перше,більше не визнаю ваших прокурорів таслідчих – вони не ті, за кого себевидають, вони не справжні, вони – ваша, Вікторе Федоровичу, корумпована,аморальна, політично заангажованазлочинна група, легіон нових пукачів,ряжених у погони, портупеї та кокарди.Ваші прокурори та слідчі діють іменемУкраїни, але їх гімном була і залишається«Мурка». Для них не існує ні законів, ніКонституції, ні офіцерської честі.Поводитися з ними, як із справжнімипрокурорами та слідчими, помилково танегідно патріотів України.

Саметому з сьогоднішнього дня я більшежодного разу не буду з ними спілкуватися,давати їм жодних пояснень, відповідатина їхні запитання або приймати участьу будь-яких замовних кримінальнихпровадженнях. А вони є очевидно замовними.Хай самі, без моєї участі імітують«чесне» слідство.

По-друге, з цьогомоменту на знак протесту я більше жодногоразу не приїду добровільно в ваш суд,бо це вже давно не суд, це – інквізиціябез справедливості та честі для 46мільйонів громадян України. Вашіпсевдосуди та псевдосудді, ВіктореФедоровичу, гниють та смердять. Немаєсенсу від них очікувати правосуддя,фаховості та неупередженості. Вони –легіон спітнілих та безвольних кірєєвих,тому мені немає чого робити в такихсудах – судіть без мене. Коли ви, ВіктореФедоровичу, будете продовжувати протимене політичні репресії та далі псуватизалишки свого політичного обличчя, тодоставляти мене до суду вам доведетьсяіз застосуванням грубої фізичної сили.Такому примусу я буду чинити фізичнийопір настільки, наскільки у мене вистачитьсил і життя. І це буде моя особистаборотьба проти політичних репресій,неодиктатури та, в тому числі, псевдосуддівта псевдосудів.

І останнє – третє.З цього моменту я більше не підпорядковуюсьвстановленим вами тюремним знущанням.Я більше жодного разу не дозволю провестимій особистий огляд або обшук моїхречей. Я буду фізично захищатися,незважаючи на хворобу, я буду робити цетак, як я зможу. Я більше не увійду досвоєї тюремної палати поки ви, ВіктореФедоровичу, не знімете там своївідеокамери, через які ви цілодобовопідглядаєте за мною, зазираєте в ліжко,в душ, в туалет, стежите за тим, як яперевдягаюся, їм, сплю, спілкуюся злікарями та захисниками.

Цікаво, чипідтримують вас, Вікторе Федоровичу, втаких чоловічих розвагах ваші синиОлександр та Віктор. Ми всі, українськесуспільство маємо право знати, чи такимсамим є моральний стан у ваших спадкоємцівтрону. Я більше не увійду в свою тюремнумедичну палату, поки ви не виведете знеї черговий караул, який там знаходитьсянезаконно і який стоїть біля мого ліжка,коли я сплю або проходжу медичніпроцедури, який сидить біля мого столу,коли я їм або працюю. Я вам раджу перевестицей караул із моєї спальні в свою. Більшея не буду миритися з безпрецедентнимпорушенням вами ст. 28 КонституціїУкраїни, як по відношенню до мене, такі по відношенню до кожної людини в нашійкраїні. Час мого терпіння та толерантностізавершений. Я знаю, що ви обов’язковопродовжите розправлятися зі мною ідалі, але це, Вікторе Федоровичу, вамнічим вже не допоможе. Щоб ви зі мноюдалі не робили, ви вже програли. Навітьшансу виправити вашу політичну трагедіюне існує.

Всі вже знають, ким ви єнасправді. Ваш авторських портретнаписаний вами власноручно та представленийсвітові. Портрет не дуже симпатичний,але щирий, як ваша посмішка.

Явпевнена, що більшість українців незмириться з приниженням, яке ви пропонуєтенашим громадянам, кожен знайде своюіндивідуальну форму громадянськогопротесту та непокори, таку, як зможе,таку, яка буде доступна. Наприклад, так,як зробила ведуча телебачення, коли підчас оголошення на «УТ-1» прогнозу погодизнайшла сили повідомити людям правдупро діючий режим, або студентка, якакинула в обличчя міністрові-українофобубукет квітів. Українці будуть діяти, язнаю, вони не змиряться з принизливиміснуванням, яке ви їм пропонуєте. Ви тежце знаєте, я впевнена.

До скороїзустрічі, Вікторе Федоровичу, дужескорої.

Юлія Тимошенко

  

 

Юлия ТИМОШЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини