MENU

Объединенная оппозиция «Батьківщина» призывает поддержать акцию протеста Юлии Тимошенко

623 3

Об’єднана опозиція «Батьківщина» цілковито підтримує акцію громадської непокори, до якої через грубе порушення своїх прав як людини і громадянина була вимушена вдатися наш лідер Юлія Тимошенко. Для українського народу та міжнародної громадськості давно став очевидним той факт, що за правління президента Януковича в Україні було остаточно знищено незалежність судової гілки влади, а Генеральна прокуратура та Міністерство внутрішніх справ перетворилися на виконавців розправи над всіма неугодними режиму політиками і громадськими активістами.

Правоохоронна система держави, покликана охороняти і захищати права всіх громадян, сьогодні виконує функції особистих тілоохоронців лише однієї людини – Віктора Януковича. При цьому щороку фінансування Генпрокуратури та МВС збільшується на сотні мільйонів гривень, а бюджет міліції на 2013 рік перевищив бюджет Міністерства оборони. Це говорить про те, що влада Януковича боїться власного народу і сприймає його як головну загрозу для себе. Це свідчить про те, що Україна, по суті, стала поліцейською державою.

Жоден громадянин, що не має стосунку до правлячої партії, президентської «Сім’ї» та її оточення, сьогодні не може знайти справедливості у судах та захисту в міліції. Ця влада вже не раз демонструвала, наскільки цинічно, антилюдяно та безжально режим Януковича може поводитися із людьми, які вирішили боротися із несправедливістю. Будь то політичні в’язні Юлія Тимошенко чи Юрій Луценко, незаконне ув’язнення яких супроводжується масовим порушенням основоположних прав людини, чи вчителька української мови, яку разом із родиною підконтрольні владі суди викидають із власного дому, чи підприємець, який був змушений виїхати з України разом із родиною через переслідування міліцією за виробництво футболок із політичними гаслами.

За правління Януковича Україна увійшла до п’ятірки країн, з яких надходить найбільше скарг у Європейський суд з прав людини. Не маючи змоги добитися правосуддя у власній державі, українці змушені шукати його за кордоном. За таких обставин, коли рівень суспільної довіри до правоохоронних органів та судів наближається до нуля, коли ці органи влади припинили виконувати свої безпосередні функції й перетворилися на репресивні - в кожного українця з’являється не лише моральне право не визнавати таких слідчих і суддів, але й конституційне право будь-якими не забороненими законом засобами захищати себе від протиправних посягань.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» закликає усіх небайдужих громадян - як в Україні, так і поза її межами - солідаризуватися із Юлією Тимошенко та приєднатися до оголошеної нею акції протесту. «Батьківщина» вимагає від влади негайного виконання усіх вимог Юлії Тимошенко щодо зняття постійного караулу безпосередньо в приміщені її тюремної палати, припинення цілодобового відеоспостереження та виведення з охорони людей чоловічої статі.

При цьому нашою головною вимогою залишається припинення політичних репресій в країні та звільнення політичних в’язнів.

Юлі – волю!

Україні – волю!

Юлія ТИМОШЕНКО

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини