MENU

В Киеве ради частного коттеджа уничтожили каштановую аллею

610 2

Каштанову алею на Сирці по вул. Ризькій вирубали заради будівництва приватного котеджу.

Таку відповідь я отримав від КМДА на запит щодо нищення каштанової алеї та будівництва біля станції метро «Сирецька».

Відповідно до наданої КМДА інформації, будівництво відбувається на підставі рішення Київради від 24.06.2004 №326-2/1536 щодо передачі громадянам у приватну власність земельних ділянок на вул. Ризькій, 57 – а,- б, - в, - г, - д, - ж,- к для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд. У 2006 році Шевченківська райдержадміністрація видала гр. Рижуку М.П. державний акт на право власності земельною ділянкою та дані на проектування індивідуального житлового будинку на вул. Ризькій, 57-г.

Відповідне будівництво житлового будинку було схвалене на засіданні секції формування та упорядкування малоповерхової забудови архітектурно-містобудівною радою.

Мене вражає те, з яким спокоєм КМДА надає інформацію щодо нищення зеленої зони. Мовляв, у забудовника є дозволи на вирубування каштанів, тому можете заспокоїтися. А те, що люди проти забудови цієї ділянки, що вирубуються здорові дерева, які є легенями столиці, владу не хвилює. Зрештою чому дивуватися, якщо влада зі спокійною душею віддала схили Дніпра під забудову вертодромом та хмарочосом, дозволила врізатися у Володимирську гірку, підкопала схили біля фунікулера тощо.

Нагадаю, на початку грудня кияни повідомили ЗМІ про нищення алеї каштанів на вул. Ризькій (на гірці біля станції метро «Сирецька» та зупинки міської електрички). Тому я звернувся до екологічної прокуратури м. Києва з вимогою з’ясувати на яких підставах знищується каштанова алея на Сирці та до голови КМДА О. Попова з вимогою надати доручення відповідним службам вжити заходів направлених на зупинення нищення каштанової алеї.

«Замість того, щоб зупинити нищення дерев у відповіді КМДА зазначено, що дії забудовника абсолютно законні.

Тому я звернувся до Генеральної прокуратури з проханням оскаржити дії структурних підрозділів КМДА та скасувати рішення Київради щодо надання земельних ділянок під індивідуальну забудову.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини