MENU

Регионалы хотят украсть Почаевскую Лавру у тернопольчан. Законопроект уже в Верховной Раде

1575 5


Всекретаріаті Верховної ради Українизнову зареєстровано законопроект «Провнесення змін до деяких законів України».Авторами виступили низка нардепів зпровладної «Партії регіонів». Проце пише в Фейсбуці депутат Тернопільськоїобласної ради Степан Барна.


З тексту проектувідслідковується повернення до темивилучення споруд Почаївської лаври зпереліку об’єктів, що не підлягаютьприватизації.


«Якщо такий законприймуть, то пропозиції стосовно передачіу безоплатне користування або у власністьрелігійним організаціям пам’ятокмісцевого значення будуть прийматисяорганом охорони культурної спадщинивищого (!) рівня, тобто без участі місцевоївлади», – застерігає депутат Тернопільськоїобласної ради Степан Барна.


За словами політика,цей законопроект спрямований виключнона приватизацію Почаївської лаври,оскільки тільки її об’єкти відображенів додатку до проекту закону.


«Наше завдання недопустити прийняття цього документу,– наполягає пан Барна. – От маємоНародних депутатів від нашої області,саме час їм показати на ділі їхнійпатріотизм».


Зі свого боку СтепанБарна ініціюватиме звернення догромадськості та прийняття на найближчомузасіданні обласної ради звернення доВерховної ради України з вимогою недопустити прийняття закону, що фактичнодозволить вкрасти в українського народуйого духовну святиню.


Нагадаємо, що минулогороку подібний законопроект вжепропонувався на розгляд Верховної радиУкраїни, однак через масовий спротивтернополян, так і не був внесений впорядок денний. Тоді документ містивще інші об’єкти культурної спадщини,зокрема, приміщення церков у Криму,храмів Києво-Печерської лаври та СофіїКиївської.


«Вилучення іншихоб’єктів з тексту додатку свідчить проодне: влада хоче вкрасти духовні святинісаме в тернополян, які на минулихпарламентських виборах проголосувализа опозиційні сили та висунутих нимикандидатів». – вважає Степан Барна.


Політик впевнений, щоданим законопроектом влада хочеспрацювати на випередження та недопустити включення об’єктів Почаївськоїлаври до списку культурної спадщиниЮНЕСКО. Рішення Тернопільської обласноїради з цього приводу вже прийнято інаправлене до Кабінету міністрівУкраїни.

 




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини