MENU

Медведчуку посоветовали воевать не с журналистами и политологами, а с политиками

894 2

 


Вчора ввечері нашспівпрацівник надіслав мені інформацію,що Віктор Медведчук у своєму блозі на"Живому Журналі" в агресивній формі"наїхав" і на мене особисто і нанаш Центр. Він заявив, що політологВолодимир Фесенко, який виступив зкритикою ідеї подвійного громадянства"висловлює не стільки свою власнуекспертну точку зору, скільки позиціюдеяких політичних сил, зовсім незамислюються про інтереси України таукраїнського народу". При цьому вінще і звинуватив мене або в "упередженості"або в "кричущій некомпетентності".

Незбираюсь ні виправдовуватись, нізвітувати перед п. Медведчуком. Але узв'язку із його звинуваченнями у меневиникло декілька думок, якими я хочуподілитися і з читачами "Українськоїправди" і з самим ВікторомМедведчуком.

По-перше, коли якритикував ідею подвійного громадянствая виходив як раз з інтересів Українськоїдержави і загальнонаціональних інтересівукраїнського народу, а не інтересівокремих етнічних груп або окремих осіб.Особисто для мене подвійне громадянствобуло б навіть вигідним, оскільки я маюпрямих родичів у Росії (одночаснозауважу, що чудово знаю як непростоотримати російське громадянствопересічним вихідцям з пострадянськихкраїн, на відміну від ексклюзивноговипадку з Депардьє). Але як політичнийексперт я критично оцінював ідеюподвійного громадянства саме тому, щоїї реалізація за нинішніх зовнішніх івнутрішніх умов розвитку українськогосуспільства неминуче призведе допослаблення української державності,активізації відцентрових тенденцій унашому суспільстві та суттєвого посиленнявпливу деяких сусідніх держав навнутрішні українські справи, окремірегіони нашої країни та окремі прошаркиукраїнського суспільства.

По-друге,якщо я такий "упереджений" та"некомпетентний", навіщо ВікторВолодимирович Медведчук напрошувавсядо мене в друзі на Фейсбуці та активнозапрошував мене на заходи своєїорганізації?

По-третє, незважаючина критичне ставлення до мене п.Медведчука, як професійний політичнийконсультант хочу надати ВікторуВолодимировичу дві публічні поради:

1.Політику не варто воювати з журналістами,політологами, соціологами, оскільки цедискредитує і девальвує його статусполітика і погано закінчується для йогорепутації, як свідчить міжнародний іособливо наш вітчизняний політичнийдосвід. Політик мусить "воювати"(і бажано тільки ідеологічно) лише зіншими політиками. Якщо Вам не подобаєтьсяточка зору журналіста чи політолога,то треба вести з ними змістовну дискусію,а не "наїзжати" на них у хамськомутоні. Це азбучні істини, але, мабуть,вони не відомі Віктору Медведчуку тайого піарникам.

2. Замість "наїздів"на політологів та журналістів, панеМедведчук, краще дайте чесну і прямувідповідь на критику, яка лунає заразна Вашу адресу у зв'язку із зведеннямпаркану біля Вашої дачі в Алупці, якийзакриває доступ до моря дітям-інвалідам.А ще краще – припиніть ці ганебні дії!

 

Володимир Фесенко


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини