MENU

Сегодня пытки над Юлией Тимошенко могут закончится

1101 2


Катування над Тимошенко сьогодні можуть припинитися 

Щойнозакінчилася зустріч нардепів А. Шевченка,А. Павловського , С. Пашинкського та менеіз керівництвом Качанівскої виправноїколонії № 54 в Харкові, на якій обговорювалосявиконання вимог Тимошенко

Зустрічвідбулася у Центральній клінічнійлікарні «Укрзалізниці» в Харкові, дезараз проходить лікування Ю. Тимошенко.

Впоясненнях керівника колонії, ми побачилиготовність виконати всі три вимоги ЮліїВолодимирівни. Проте ситуація все жнеоднозначна.

Якщо з вимогою Ю.Тимошенко - прибрати з лікувальноїпалати конвой чоловіків - вартових -питань вже нібито не буде, то стосовнокамер стеження, з яких відео потрапилов Інтернет, питання залишаються.

Керівництвоколонії має результати експертизи, якідоводять, що згадане відео не могло бутизняте камерами стеження, які встановлювалаколонія. В той же час, інші камери впалаті незаконно ув’язненої Ю. Тимошенко,не виявлено. У мене складається враження,що ці записи робить якийсь невідомийагент, якихось невідомих спецслужб. Абоякийсь інопланетянин, чи новітній майорМельниченко.

В той же час, керівництвовиправної колонії готове до проведенняспільних експертиз, щоб не допуститинезаконне фільмування і поширення відеоз Ю. Тимошенко.

Також є можливістьвирішення питання із законним правомлідера опозиції на телефонні дзвінки.Конфлікт полягає в тому, що законпередбачає право на вільне телефоннеспілкування, а відомча інструкціядозволяє телефонне спілкування виключноз таксофону, якого на охоронюванійтериторії лікарні, де перебуває Ю.Тимошенко, немає. Керівник колоніїпообіцяв не заперечувати противстановлення такого таксофону, а післяйого становлення повною мірою дотримуватисязаконних прав Ю.Тимошенко.

Я особистовважаю, що треба вимагати зміни інструкції,яка знаходиться за своїм духом в ХХ ст.,коли мобільний зв'язок був чимосьунікальним. Сьогодні, коли закон дозволяєтелефонні розмови ув’язненим і незабороняє при цьому використовуватимобільні телефони, інструкції тежповинні дозволити використовуватиув’язненим для зв’язку мобільнітелефони, які можуть знаходитися назбереженні в спеціальних місцях.

Чиприйме Ю. Тимошенко аргументи керівництваколонії і повірить в їхнє бажанняспівпрацювати, а відтак чи припинитьвона свої акції протесту, ми зможемодізнатися вже через кілька годин.

Олександр БРИГИНЕЦЬ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини