MENU

33% киевлян выберут нового мэра за гречку и другие «добрые дела»

512 1

«Вже 30 років як Україна незалежна, а нічого не змінилося! Як крали, так і крадуть. Як була наша держава на перших місцях у всесвітніх антирейтингах, так і залишається!» – сподіваюсь так ми НЕ відсвяткуємо тридцяту річницю незалежності України.

Але якщо так трапиться, то в першу чергу в цьому будуть винні наші громадяни.

Чому?

Зараз поясню.

Ми провели дослідження на тему виборів, які очікуються в Києві 2013 року. 

Неприємно здивувало те, що на запитання «Що для Вас буде вирішальним при виборі кандидата в депутати Київради?» 33% респондентів відповіли, що це будуть «добрі справи», зроблені кандидатом в окрузі.

Отже третина киян вважає,що свій вибір слід робити виходячи з кількості встановлених лав, дитячих майданчиків та пофарбованих під'їздів.

Невже вони не розуміють, що для цього потрібні чималі гроші, а ці гроші треба десь взяти. Якщо кандидат знайшов спонсора, то йому напевно доведеться «відпрацьовувати» спонсорські кошти. Якщо кандидат витрачає свої ресурси, то напевно він сам захоче їх «відбити». Тим більше, що процедури відкликання депутата немає – чого йому боятись? Він роками зможе «ефективно працювати».

Коли потім у дворі цих виборців з’явиться будівельний паркан, вони  будуть волати «Подивіться, що робиться! Де наш депутат?» Лише тоді, можливо, вони зрозуміють, що зробили помилку.

Тож лише тоді зможуть статися якісь кардинальні зміни, коли громадяни «увімкнуть» мозок й почнуть думати.

Київ вже показав прецедент на виборах 2012 року. Сподіваюсь, що на цих виборах знову добро переможе бабло! Сподіваюсь, що до тридцятої річниці незалежності України все буде по-іншому!

Глеб АНТОНЕНКО

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини