MENU

Официальное обращение Александра Тимошенко

5206 7

6 січня 2012 року рішенням Міністерства внутрішніх справ Чеської Республіки мені, Олександру Тимошенку, було надано політичний притулок. Я був змушений залишити Україну і просити політичного притулку через неймовірний тиск і переслідування з боку нинішньої української влади – авторитарного режиму президента Януковича

В Україні, за дорученням президента Януковича на підставі фіктивних кримінальних справ було заарештовано кілька політиків – посадових осіб попереднього уряду. Перш за все, було без жодної провини засуджено до семи років мою дружину – Юлію Тимошенко, колишнього прем'єр-міністра і кандидата на пост президента України, їй не вистачило лише 3% для перемоги над Януковичем на виборах 2010 року. 

Влада в Україні не нехтує жодними брудними методами. Їм не вдалося зламати Юлію Тимошенко ані залякуванням, ані судами, ані тюремним ув'язненням, ані тортурами, і тому вони вдалися до ще гірших речей – переслідування мене особисто та інших членів родини. Я не хочу давати Януковичу жодної додаткової можливості тиску на лідера опозиції, і політичний притулок – це для мене єдиний спосіб, як цього досягти. 

Я дуже вдячний країнам ЄС за глибоке розуміння ситуації в Україні і критику політичних репресій, ініційованих українською владою, різке засудження незаконного позбавлення волі і незаконного вироку моїй дружині Юлії Тимошенко, тюремне ув'язнення низки інших опозиційних політиків. Я дякую владі Чеської республіки за її рішення щодо мене. 

Сьогодні я разом з іншими членами опозиції до режиму Януковича змушений перебувати за межами батьківщини. Але це тимчасово. Я переконаний, що український народ не буде довго терпіти нинішню некомпетентну, корумповану й авторитарну владу на чолі з  Януковичем. Уже одного разу, під час Помаранчевої революції 2004 року, українці показали Януковичу його місце – незабаром покажуть його вдруге і востаннє! 

Слава Україні! 

Олександр Тимошенко  

 

Юлия ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини