MENU

На Донбассе прохожего, который защитил девушку от насильника, будут судить за умышленное убийство

565 0

Чергове уродство, інакше не скажеш, трапилося у Красноармійську, що на Донеччині. Неодноразово судимий, в тому числі за згвалтування, місцевий покидьок пізно ввечері напав на 21-річну дівчину, що поверталася з роботи додому. На її крики прибіг перехожий і гвалтівника побив, після чого сам викликав міліцію і швидку. Швидка забрала дівчину і того, хто на неї напав, у лікарню, де за кілька годин гвалтівник помер.

Проти захисника дівчини порушено кримінальну справу за статтею 118 ККУ "Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або при перевищенні заходів, необхідних для затримання злочинця”, яка передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Роблю прогноз, що врешті-решт, якщо буде розголос і гарний адвокат, чоловік, якого треба нагороджувати за героїзм, отримає умовне. Після цього не лише він, але й всі інші чоловіки, які довідаються про цю історію, потрапивши в аналогічну ситуацію, відвернуться і пришвидшать ходу, заспокоюючи свою совість думкою: «Нема чого втручатися у п’яні розборки».

Подумайте, такий рідкісний збіг обставин. По-перше, справжнє згвалтування (бо переважна більшість так званих згвалтувань відбуваються за таким сценарієм: дівчина пила горілку з малознайомими хлопцями, сп’яну спала з ними, потім вони через щось посварилися і вона заявила у міліцію про згвалтування).

По-друге, справжній гвалтівник, вже судимий за це (бо порушили справу за статтею «згвалтування, вчинене повторно»).

По-третє, справжній захисник – перехожий, що прибіг на допомогу незнайомій людині, почувши її крики. Як правило, у такій ситуації мало хто не втручається. Чому? Бо це ризик: можна нарватися на ніж чи просто сильнішого супротивника, потерпіла жінка може виявитися знайомою або й дружиною того, хто її б’є, і потім свідчитиме проти тебе. І, як бачимо, у найчистішому варіанті – захиснику світить в’язниця.

Уродська влада, уродські закони, які направлені проти людини і роблять із людини бидло. Причому міняти ці закони марно, бо уродська правова і правоохоронна система обирає ті статті, які їй заманеться. Про яке умисне вбивство у даному випадку може йти мова, якщо чоловік сам викликав швидку? Хотів би вбити – хто заважав йому добити гвалтівника?

Скоріше за все, у того раніше неодноразово судимого було підірване у тюрмах здоров’я, бо відомо, як там поводяться із в’язнями. Припустимо, відбиті нирки чи печінка. Звідки про це міг знати випадковий перехожий? Врізав раз ногою по печінці – той і помер.

Нещодавно міністр юстиції Лавринович висловився за вільний продаж травматичної зброї. Мій погляд на ці речі ви знаєте – я за заборону травматів і вільний продаж вогнепальних короткостволів. Але зараз мова не про мене, а про Лавриновича. Що він пропонує? Це ж провокація проти населення, яка зробить будь-кого одразу винним. Зрозуміло, що якби у багатьох людей зараз були законно придбані травмати, то люди частіше заступалися б за жертв вуличних хуліганів і гвалтівників. Бо, маючи травмат, заступитися могла б і жінка, і літня людина. І що після цього було б? Усі використання цих травматів були б визнані незаконними. У найкращому разі це означає позбавлення права ним володіти, у найгіршому – тюрма.

 

Отже, любі друзі, і в першу чергу хлопці, висновки для вас. Заступатися за дівчат, яких б’ють чи гвалтують, все одно потрібно – незважаючи на те, що там у товстих юридичних книгах написано і яку статтю з цих книжок, тицьнувши пальцем, оберуть корумповані слідчі. Але, поки у нас не буде нормальної держави, поводьтеся, як на окупованій території. Зробили добру справу, покарали негідника – тікайте! Якщо жертва нападників у такому стані, що не може сама викликати швидку – викличте з її (не свого) мобільника і тікайте.

Слава мужньої людини – це добре, але воля і навіть нерви дорожчі.

Олена БІЛОЗЕРСЬКА

 



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини