MENU

«Виктор Янукович больше никогда не будет президентом Украины», - официальное заявление Тимошенко

1815 8

  

Юлія Тимошенко: Януковичвирішив перекласти на мене свої злочини,скоєні в 90-х роках (повний текстзвернення)

Звернення ЮліїТимошенко

Звертаюся до всіх, хтомені вірить, хто мене підтримує як вУкраїні, так і за її межами.

Я знаю,що ви покладаєте на мене надії, очікуєте,що я зможу разом з вами звільнити Українувід кримінальної окупації, повернутиїї до життя. Я теж у це вірю. Я вас непідведу. Я маю сили вистояти, витримативсі нелюдські знущання, перемогти тастати поруч з вами для збереженняєвропейської, незалежної України, дляпроведення таких потрібних країнізмін.

Я знаю, що ви, як і я, шокованіновими обвинуваченнями, які оголошеніГенеральним прокурором 18 січня 2013 рокувідносно моєї участі у трагічномувбивстві Євгена Щербаня та незаконногоотримання фінансових державних гарантійдля корпорації ЄЕСУ.

Будьте спокійніта впевнені, як і я: ці гучні обвинуваченняє агонією, істерикою Януковича, якийзнає, що всі попередні кримінальнісправи проти мене розвалилися, виявилисяпорожнім політичним брудом, і йому внайближчий час, після рішення Європейськогосуду з прав людини, доведеться випускатимене на свободу.

Він містично цьогобоїться, бо знає, що програє меніпрезидентські вибори в 2015 році тавтратить все, що незаконно нажив«непосильною» працею.

Він боїться,що Україна після виборів вже не будейого приватною власністю, боїться, щобуде відповідати за все своє беззаконня,за насилля, за клептоманію, за розвалзовнішньої та внутрішньої стратегійУкраїни.

Він сам себе загнав вбезвихідь та продовжує далі робититрагічні помилки.

Останньою з нихє ідея обвинуватити мене у вбивстві Євгена Щербаня. Просто таку відвертунеправду буде неважко спростувати вміжнародних судах. Саме в міжнародних,бо ціну судам, прокурорам, слідчим вУкраїні всі добре знають, і не варто проце говорити зайвий раз.

Я чітко іоднозначно заявляю, що корпорація ЄЕСУ,яку я очолювала до кінця 1996 року, ніколине отримувала фінансових державнихгарантій від України. Такі гарантії,згідно з законом, надаються виключноколегіальним рішенням уряду тавідображаються в законі про бюджетУкраїни. Я заявляю, що уряд ніколи неприймав колегіальних рішень з наданняфінансових гарантій корпорації ЄЕСУ ітакий борг ніколи не відображався взаконі про бюджет України. Це легко танадійно перевіряється, відповідно ікримінальна справа проти мене з цьогоприводу буде визнана грубо та очевидносфальшованою.

Я також чітко іоднозначно заявляю, що я не маю ніякоговідношення до трагічного вбивстваЄвгена Щербаня в 1996 році, і це будедоведено в міжнародних судах та судахінших країн.

Євген Щербань був одниміз п`яти засновників корпорації«Індустріальний союз Донбасу» (ІСД),яка володіла сотнями підприємств,незаконно приватизованих в 90-х роках.Крім Євгена Щербаня, власниками корпораціїІСД були Олександр Момот, Ахат Брагінта Рінат Ахметов. П`ятим тіньовимспіввласником корпорації ІСД був тодімолодий політик Віктор Янукович, якийзараз є президентом України.

ЄвгенЩербань був беззаперечним лідером цієїгрупи, народним депутатом та лідеромЛіберальної партії України. Але протягомкороткого часу були трагічно вбиті тривласника корпорації ІСД.

ЄвгенЩербань та Олександр Момот були застреленів Донецьку, а Ахат Брагін – підірванийна донецькому стадіоні. Після цього всявласність корпорації ІСД, яка оцінюєтьсяв мільярди доларів США, перейшла ВікторуЯнуковичу та Рінату Ахметову. Післятрагічного вбивства Євгена Щербанягубернатором Донецької області такожзміг стати Віктор Янукович.


Керівники банди, якавбила Євгена Щербаня, були одразу жліквідовані в Донецькій виправнійколонії, за якою наглядали в той часпрокурори Кузьмін та Пшонка. Що ще требапояснювати і при чому тут до вбивстваЄвгена Щербаня моє прізвище?!


Таких міжусобнихкримінальних розборок, як в Донецькійобласті в 90-х роках, не було більше вжодному регіоні України. Юрій Луценко,коли став у 2005 році міністром внутрішніхсправ, розкопав тільки в одному здонецьких териконів більше 30 трупівбізнесменів, суддів, адвокатів, слідчихта інших непокірних, яких ліквідувалидонецькі в 90-х роках. За що, в тому числі,Юрію Луценку помстилися та кинули заграти. Тоді, в 2005 році, Віктор Ющенкосказав Юрію Луценку «більше в териконахДонецької області не копати».


СьогодніВіктор Янукович вирішив свої злочини,скоєні в 90-х роках, перекласти на мене– свого головного політичного опонента- та спробувати залишити мене у в`язниціпожиттєво, а може, спробувати позбавитимене у своїй в`язниці життя, як він церобив в 90-х. Але ми не дозволимо йому цезробити. Віктор Янукович більше ніколине буде Президентом України, які бкримінальні справи він проти мене непорушував. Я найближчим часом буду насвободі поруч із вами, а Україна займесвоє гідне місце в європейській родині.


Зараз, коли я пишу цезвернення, тюремники встановлюють новідодаткові броньовані двері біля мене.Навіщо мене так охороняють сотніспецназівців в камуфляжі з автоматами?!


Таксамо «загратовують» сьогодні в Українісвободу громадян, свободу слова, свободузібрань, справедливість, право жити.Але куди б сьогодні Янукович неприлаштовував автомати, вони стріляютьсмертельними чергами в нього самого.


Тримайтеся та вірте:все найгірше мине, невдовзі все будепо-іншому. А Віктор Янукович все правильнопередчуває, виправдано боїться. Але втакий спосіб, як він намагається утримативладу, вона не утримається, такі діїтільки погіршують його і без того важкестановище. Щоб зберегти таку бажану длянього президентську посаду, треба статиморальним, не корумпованим, демократичнимта справедливим європейським лідером,а шлях політичних репресій, тиранії,диктату, клептоманії та відвертоїтупості не веде до храму.

До швидкоїзустрічі,
Юлія Тимошенко

Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини