MENU

При разоблачении кнопкодавства нужно применять физическую силу — Бригинец

479 2

Так, «кнопкодавство» - це є злочин, за який необхідно нести кримінальну відповідальність. Адже депутат, який голосує «за сусіда» краде право виборців, яке вони делегували своєму обранцю. А депутат, за якого голосують, передає ці повноваження, не маючи на це ні морального, ні законного права.

Але, думаю, що прийняти закон про покарання за «кнопкодавство» і притягнути депутата до відповідальності доволі важко, бо для цього потрібно вносити зміни до Конституції.

Оскільки опозиція, яка прагне запровадити кримінальну відповідальність за «кнопкодавство», поки не досягла мети, то я вважаю, що у випадках викриття таких злочинів потрібно застосовувати фізичну силу. Тим паче, відповідні методи підтримують і пересічні українці, які підходять до мене і тиснуть за це руку. Це означає, що через такі опозиційні дії та заяви, громадськість висловлює протест проти того, що відбувається в країні. Тобто, що більш «активний» Парламент, то спокійніша громада.

Водночас, поки покарання за «кнопкодавство» не запроваджене на законодавчому рівні, процес порушення закону почала контролювати громадськість і журналісти. ЗМІ ще ніколи так не впливали на Парламент, як зараз – одна фотографія зверху і про незаконні дії депутата знають всі. За допомогою оприлюднення такої інформації про політика, який голосує «за сусіда», нардеп втрачає повагу і довіру, чесне ім’я та ганьбить свою політичну силу.

Звичайно, це не грати і не розстріл на місці. Але це політика і політична відповідальність за політичні дії.

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини