MENU

Финансовая полиция» Клименко будет садить за каждый новый холодильник - Данилюк

2048 9

Предметом цікавостінового органу стане все: що їдятьгромадяни, в що вони вдягаються, на чомуі куди вони їздять


Останнім часом дедалібільше чуток про створення в структурінового Міністерства доходів і зборіввласного силового підрозділу –«фінансової поліції». Ця структура,відповідно до ідей її організаторів,має перебрати на себе функції не лишеподаткової міліції, а й інших правоохороннихорганів, що сьогодні займаються економічнимизлочинами.

 

Фактично це означаєконцентрацію в руках Олександра Клименка повноважень, які раніше були розкиданіміж податковою, митницею, Державноюслужбою по боротьбі з економічнимизлочинами МВС та СБУ. Можливості такоїструктури складно переоцінити. Післяїї створення можна бути абсолютновпевненим в тому, що термін «азарівщина»стане архаїзмом, а на його зміну прийдетермін «клименківщина».

 

Безперечно, ідеяоб’єднання цих функцій під егідоюМіністерства доходів і зборів викликанабажанням в повній мірі застосовуватиможливості всіх правоохоронних органівпо наповненню державної казни. Цеособливо актуально в умовах хронічногодефіциту бюджету, який в поточному роцібуде лише посиленим у зв’язку знеобхідністю уряду обслуговуватирекордний зовнішній та внутрішнійдержавний борг. 

 

Не має жодного сумніву,що основним джерелом вирішення своїхфінансових негараздів урядовці бачатьгаманці платників податків. І цестосується не лише тих, хто маєнеобережність займатись підприємницькоюдіяльністю. Непрямі методи обрахуваннядоходів зможуть нарешті повноціннозастосовуватись до кожного громадянина.Саме тоді в нагоді й стануть фотографіїв соціальних мережах, які пан Клименко радив поки що не ховати. Предметомцікавості нового органу стане все: щоїдять громадяни, в що вони вдягаються,на чому і куди вони їздять.

 

Завдання, які стоятимутьперед фінансовою поліцією, необмежуватимуться винятково «доходамиі поборами». Всесильність такої структуридозволить їй, без перебільшення, остаточнозламати хребет непокірному середньомукласу. Враховуючи той прикрий факт, щоабсолютна більшість отримує заплату уконвертах, опозиційних журналістів,громадських діячів та навіть простонезадоволених громадян, можна будесадити за новий холодильник, який надумку чиновників, вони не могли собідозволити.

 

І насамкінець, будь-якіаналогії з італійської Фінансовоюгвардією, які намагаються провестиініціатори створення Фінансової поліції,є недоречними. Фінансова гвардіястворювалась патріотами для боротьбиз мафією, а не навпаки.


Олександр ДАНИЛЮК 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини