MENU

Россия решила отомстить Украине за Юрия Бойко

4249 0

Пред’явлення Нафтогазу боргу у сумі 7 млрд.грн. російським Газпромом – це не що інше, як спроба тиску на Україну з огляду на її різкі та справедливі заяви про євроінтеграційні процеси, котрі останнім часом лунають з уст не лише опозиціонерів, а й представників влади.

Подібними діями Російська Федерація просто тисне на Україну.

Мета дуже проста - не дати нашій державі здійснювати поступальні кроки в напрямі членства в ЄС та намагання позбавити Україну самостійності у зовнішній політиці через енергетичну залежність. Особливе роздратування, на мій погляд, у російської сторони викликало підписання угоди про видобування сланцевого газу на території нашої держави з відомою іноземною фірмою. Інше питання, яка якість цього договору, що має стати предметом широкого публічного обговорення. Тобто Росія в особі Газпрому, виставляючи нам борг за газ і не коментуючи його, фактично попереджає, що, мовляв, якщо ви не одумаєтеся, то історії з відключенням газу можуть повторитися. Потім нас знову звинуватять у несанкціонованому відборі газу та зриві поставок газу в Європу.

Ще однією причиною загострення відносин з Росією саме з газового питання є нещодавня кадрова політика чинної української влади, внаслідок чого Газпром втратив Юрія Бойка, як головного лобіста своїх інтересів в Україні. Звідси така реакція з російської сторони.

Минулого року на кофе-брейк в Давосі я, від імені Європейської партії України, запропонував Юрію Бойко спеціалістів, які могли б оспорити ціну на російський газ в Міжнародному Суді на безкоштовній основі. І зараз я також підтверджую свої слова та готовий надати відповідних спеціалістів, аби раз і назавжди анулювати будь-які претензії Росії з газових питань. Потрібні лише відповідні на це повноваження.

 
 
 
 
 

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини