MENU

Пукач получил пожизненное заключение, Литвин - пожизненную дачу

543 0

Цього тижня екс-генералОлексій Пукач отримавнайвищу міру покарання – довічнеув'язнення.

Трохи інше, але також«довічне», отримала ще одна людина, якуПукач прямо називає своїм подільникомпо справі Гонгадзе. Це – екс-спікерпарламенту Володимир Литвин. Він отримав«довічну» державну дачу.

На запит«Української правди» Адміністраціяпрезидента навіть надала нормативнийакт, на підставі якого Литвин не звільнивприміщення державної дачі післязакінчення повноважень спікера.

Виявилося,що це... постанова президії ВерховноїРади Української РСР!

 


Подібного органу, як«президія Верховної Ради», немає вжероків 15. Більше того, такої держави, якРадянський Союз, не існує вже 22 роки.

Такийгерб, як на цьому документі, вже незнайдеш навіть у забутій Богом сільськійраді. Але Литвин зберіг собі дачу напідставі рішення неіснуючого органунеіснуючої держави.

Окрім Литвина,свою державну дачу досі не звільнив і Віктор Ющенко – вона у нього також«довічна».

Він і далі буде проживатив резиденції президента всерединібудинку відпочинку «Конча-Заспа», якийутримується коштом обдурених виборців.

Але Ющенко – більш «модерновий» політик.

Йогодержавна дача буде за ним довічно напідставі документу «лише» 21 річноїдавнини – постанови парламенту від 4січня 1992 року.

 


Можливо, в ті голоднічаси Леонід Кравчук справді турбувався,щоб йому не довелося жити на вулиці.

Аледержавні дачі для сучасних президентівз усім «наколядованим» за роки роботи– це просто моральне убозтво. Тим більшедля президента, який порвав не одинпомаранчевий шалик у себе на грудях,розповідаючи про скасування пільг длячиновників.

Ну і кілька цифр. Цьогороку на утримання державних дач у будинкувідпочинку «Конча-Заспа» та комплексівідпочинку «Пуща Водиця» буде витрачено 50мільйонів гривень.

«За бюджетноюпрограмою Державного управління справами«Фінансова підтримка санаторно-курортнихзакладів» будинку відпочинку «Конча-Заспа»затверджено кошторис на 2013 рік узагальному обсязі 30 мільйонів 626тисяч 500 гривень, комплексу відпочинку«Пуща-Водиця» передбачено видатки узагальному обсязі 19 мільйонів 305тисяч 500 гривень», – ідеться у відповідіадміністрації президента.

І так –щороку по 50 мільйонів тільки наобслуговування та утримання території,де стоять урядові дачі багатих чиновниківбідної пострадянської країни.

Сергій ЛЕЩЕНКО 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини