MENU

Третье пришествие Путина. Что дальше? ПРОДОЛЖЕНИЕ

1060 0

 

ВТОРНІК

 

13 березня 2012 року

Дмитро Корчинський

 

«Третє пришестя Путіна»

 

Спілкується Дмитро Добрий

 

ВИДЕО ЗДЕСЬ

 

 

ПРОДОЛЖЕНИЕ. НАЧАЛО ЗДЕСЬ

 

Ну так, так, у одному КПІ, якщо їх підняти всіх

 

Тоді було мабуть більше, принаймні не менще, і от з усієї України зїхалися 100 чоловік.

 

Знову ж такі серед них студентів було не багато. Це не означає, що серед студентів не можуть бути, якісь там активні люди. Сам колись був студентом був активним, але вцілому це непідйомна маса.

 

Ну у нас так. Якщо у Європі студент, коли іде у ВУЗ, він знає, що за ті 5 років, що він буде вчитися вн отримає всі радощі життя. Він повинен закохуватися, пити дешеве вино, кидати пляшки із запалювальною сумшшю у поліцейські машини, витягти все, що можливе. У нас, я не знаю, можливо тому що у нас ще селянська психологія, у нас сільська нація, у нас не такі студенти, чомусь не виходить.

 

Тобто ставка на студентів із самого початку була не правильна. І ставка на те, що люди можуть отак от обуритися, так-само. Це не спрацьовує.

 

Хоча там і збиралися по трошки, по 200 — 300 чоловік. Так само вони, ті люди збиралися не для того щоби вирішити проблему, вони збиралися щоби висловити свою позицію.

 

Коли наші люди виходять на акцію протесту вони вже знають о якій годині вони сидтимуть у кав’ярні. Справжні акції протесту так не робляться. Справжня акція протесту завжди пов’язана з ексцесами, вона пов’язана з насильством. У Франції, Італії, Німеччині, де завгодно, коли люди збираються протестувати, вони вже знають, що будуть вишибати вікна у поліцейських дільницях та машинах. Якщо акція не пов’язана з ексцесами, то це акція підтримки називається. Тобто люди, які вийшли протестувати не зробили жодної протестної дії. З боку західного журналіста, це була акція на підтримку міліціонерів.

 

От, як на тому ж Податковому Майдані, найбільш радикальним 15-хвилинним кроком тих, хто зібрався, я був присутнм якраз того вечора, вони перекрили спуск з Липок, це вулиця Інститутська і то це були жінки. От ваші слова про Бастилію. Жінки по 40 — 50 років по команді одного з нині розкручених дуже чомусь польових командирів того майдану, не хотілося б його ім’я тут згадувати всує. Він їм скомандував у мегафон і вони справді перекрили рух. Але, хто заважав там, як це було у 2004 році по периметру кілька палаток. Машини просто розверталися, можливо і майдан цей на довше затримався б.

 

Я розумію оцих командирів Податкового майдану бо вони розуміли, що публка похуліганить, а сидіти доведеться їм. Тому найкращими помічниками мліції є ті, хто керує мітингом. Це, як ситуація з ССівським табором, що там 20 тисяч в’язнв і на них 10 есесівців достатньо. Оце самоорганізація в’язнів. Хто зрештою супроводжує до газових пічок людей — самі в’язні. Так само вчіняє држава, публіка сама організується. Тому кращими помічниками мілції є ті, хто стоїть на трибуні бо вони найбільше бояться, бо вони несуть найбільшу відповідальність.

 

Тому якщо людям, як перекривають дороги потрібна команда з трибуни або санкція вождів, це означає, що не треба перекривати дорогу.

 

Будь яка акція протесту західна, це десятки угруповань, організацій мікроскопічних збираються, їм наплювати на те, що їм там говорять з трибуни. Їм наплювати на вождів. Слава Богу, що в останній рік почала хоч трошки змінюватися ситуація в Україні. Ми бачимо, що попри все те, бажання публіки стрибати на міліцію збільшилося і багато акцій не обходяться без цього. Ми бачимо, що між протестними групами намічається, якась солідарність. Раніше, коли людей саджали в тюрму, то тльки ми витягували своїх. Сьогодні вже є координація, люди намагаються один одному, хоч трошки допомагати в питанні з політв’язнями. Це не завжди і не з усіма але таке є. Зараз от судять Запорожця з Семиполок, який застрелив міліціонера і на кожному судовому засіданні, це люди з дуже різних організацій. Його захищає адвокат абсолютно безкоштовно, який свободівець. Люди з комітету допомоги поліив’язням постійно присутні. Дуже різні люди намагаються дорпомогати цій людині. Про таке раніше і помріяти було неможливо. Себто це працює.

 

Крім того вже які ми чуємо за останній рік-півтора відомості з громадянського суспільства: підпал, мордобой, побили бітами міліціонера, знову підпал, знову мордобой. Знову там іще шось, якесь перекриття, блокування. Це краще бо раніше ми чули такі сигнали: конференція, прес-конференція, брифінг. Ну тобто якось от нація пробуджується. Я запеклий противник будьякого політичного насильства і являюсь войовничим пацифістом але розумію, що коли немає екстремізму у суспільстві, це свідчить за його хворобу. Це має бути. Це так само, як з хлопчиком, якщо хлопчик у дитинстві не б’ється, не вилазить на паркан, не полює за кішкою сусідською, то виросте він не чоловіком.

 

Насамкінець, хотілося б ще трошки про міліцонерів особливо таких — з великими зірками на погонах. Ось це, чи коаліція, чи то угруповання, яка перемогла у внутрішнх оцих речах, група, що подужала гламурне угруповання, це группа, що зараз — Саламатін і компанія. Це справді ті, хто позбавлений Москвою дивитися і наглядати за Януковичем і якщо шо, то трошки його прижимати. Чи це просто так сталося? Чи є у них контрольна функція, чи вони контролюють Януковича?

 

Я не думаю, що вони контролюють Януковича зараз. І Януковичу зараз, з такого рода людьми — з громадянами Російської Федерації легше мати справу. Це так само, чому Папу Римського охороняють швейцарці, чому короля Іорданії охороняють черкеси, а не бідуїни. Чому Леніна охороняли латиші. Тому Януковичу легше мати справу з людьми, які не вкорінені в місцеві розклади.

 

Звісно краще, щоби він користувався швейцарцями або латишами, але вийшло так, що він розставляє росіян на всі силові посади. Ну я, просто знаючи ментов, то я знаю, що вони орієнтуються на руку дающую, хто дає гроші, тому і служать. Няких старих службових зобов’язань, тобто ідейних зобов’язань по вдношенню до Кремля вони не будуть дотримуватися. Є дійсно ті, хто є цією п’ятою колоною, це Табачник, Колісниченко і вся оця публіка, яка створює оцей весь пропагандистський фон антиукраїнський. Але на мій погляд не силовики. Силовіки більше всеж люблять гроші, ніж Росію.

 

Ну і останнє, щоб ви побажали тим, хто зараз не те, щоби молодий, чи можливо омолодився, бо багато людей стає на стежину протесту. Такого автономного, свого. Щоб ви порекомендували, що читати, куди дивитись над чим думати? Ви ж всетаки людина, яка близька до певної життєвої філософії, до християнства і таке інше

 

Потрібно читати святих отцв і теологічну літературу побільше. І знову ж таки нам приклад у цьому наші брати мусульмани, які свого часу зрозумли, що найкраще стрляє та людина, яка більше молиться. Як був створений Талібан. От люди з сітки Медресе, люди які об’єднані спільною дисципліною і навчанням, спільною вірою, вони значно краще вправляються на війні ніж бандити, ніж професійні військові. Саме тому вони перемогли північний альянс, а там теж були не діти далеко.

 

Сьогодні всі смисли вже вичерпані крім релігійних. Сьогодні люди нне готові жертвувати своєю кров’ю, чи своєю жовччу навіть заради соціальних проблем, ні заради пролетаріату, чи за краще пенсійне забезпечення. І я і ви, я думаю, не готові піти і вмерти на барикаді. А от заради Аллаха готові. І я так сподіваюсь, що заради Ісуса Христа так само ми колинебуть будемо готові робити великі речі. Всетаки ми повинні мотивуватися найвищим, бо бльш низькими речами вже не вмотивуєшся.

 

Ви відчуваєте, що ви створені «не для животной доли, но к доблести и счастью рождены», як писав колись Данте в непоганому російському перекладі, от потрібно шукати релігійних смислів. Тому що і в окопі і в слідчому ізоляторі найкраще підтримає всежтаки бог.

 

Дуже дякуємо вам за участь у програмі і наступного разу ми так само зустрічаємось у віторок на нащому порталі. Дякуємо за увагу

 

 

 

UAINFO



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини