MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 вересня 2015

494 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 8 вересня

За Курченка взялася Федеральна прокуратура Швейцарії

Завдяки клопотанню Генпрокуратури, відомі нові подробиці щодо справи Курченка. Як зазначили представники ГПУ під час судового засідання, Федеральна прокуратура Швейцарії нині провадить кримінальне розслідування проти Курченка за фактом відмивання коштів через «VETEK Gas Trading & Supply SA» и «VETEK Trading SA». Окрім цього, місцеві слідчі знайшли ще одну швейцарську компанію, тісно пов'язану із бізнес-структурами Курченка – «Elbrus SA».

Блогер: У резервацію. Донбас – це великий тюремний барак

За фактом вони давно не громадяни України. Й самі не воліють бути ними. Натомість їм потрібен свій анклав на території нашої країни, що дисонуватиме з українською реальністю настільки, наскільки це в принципі можливо. А ще їм корить грошей. Останні півтора роки довели те ж, що й попередні двадцять чотири: Донбас смокче. Тож найвірогіднішою моделлю подальшого співіснування його окупованих територій я вважаю резервацію. Це цивілізовано.

Українських розвідників забезпечать диво-ранцями «Хижак». ФОТО

Це аж ніяк не портфель для книжок, зошитів і бутербродів, а композитний короб на 550 патронів. Має назву «Хижак», виготовляє його Харків. Модифікація 3.0.

Кремль загнав себе до пастки. Революції не уникнути – блогер

Когнітивний дисонанс уже має місце: наших військ там нема – але приходять труни, санкції вигідні – однак ціни зростають, Путін геній – проте пенсії заморожують, рубль дешевшає, робочі місця скорочують. Дисонанс і логічний, і ціннісний.

Бойко: озброєні люди в балаклавах від Пшонки-молодшого захоплюють землю на Миколаївщині

Першу спробу захопити цю землю Пшонка та Марченко (на той час – начальник управління прокуратури Миколаївської області) вчинили 18 червня 2013 року, але тоді нападників було значно менше – лише біля сотні осіб, згодом двоє з них були затримані та засуджені до позбавлення волі. Зараз історія повторюється, але вже в значно більших масштабах.

Сто днів Саакашвілі. ВІДЕО

Руки на стіл! Політичний круп'є Саакашвілі та його чорна мітка червонопиким чиновникам

Саакашвілі ж, нехтуючи повноваженнями, із виглядом політичного круп'є просто повторює одне й те ж: руки на стіл! Але так, щоб почули всі. Тому чиновник власне прізвище в його голосі пекуче відчуває, як чорну мітку на своєму червоному лиці, від якої він втрачає над тим лицем контроль і готовий запросто загубити його, якщо разом із ним загубиться й мітка. Мабуть, це символьне поєднання кольорів – червоне з чорним – чиновникові здається загрозливим, як все генеративне, все, що розгерметизовує кабінетні вікна у зовнішнє.

Внутрішня кухня LifeNews: «Нас дивляться дебіли»

До опівночі координатор-ентузіаст перекидав мою групу з одного місця до іншого, змінюючи вектор завдання й надисалючи смс із текстом «Шукай сенсацію! Ти не журналіст!». І це чи не єдині не неценурні слова з його повідомлень. ... Куплені інформаційні джерела й будь-які тарифи на злив ексклюзиву при мені жодного разу не обговорювали. Зате я неодноразово ставала свідком того, як колеги представлялися не своїми справжніми іменами, а за обідом згадували, хто ким устиг побувати за день.

Економічний розвиток України: без чого насправді не обійтися?

Вони побачили досить-таки дивну картину: в колибах, що нагадують американські радіорубки, сиділи тубільці, в яких на головах були сплетені з ліан подібності навушників й імітували радіозв'язок з літаками. Повторюючи (як їм здавалося) дії американських зв'язківців на аеродромах, тубільці вважали, що цього буде достатньо, щоб закликати літаки з карго назад. Коли я спостерігаю за діями наших політиків і переважної більшості журналістів, я згадую цю історію.

Міст ангелів: як ушанувати Героїв Небесної сотні на Майдані Незалежності. ФОТО, ВІДЕО

Це не може бути щось в старому совєтському псевдогероїчному стилі. Це має бути щось абсолютно модерне, якась метафора, щось, що спонукає до філософського осмислення феномену Небесної сотні, щось звернене до Неба, щось, що волає до нього. Найгірше, якщо пам'ять про Небесну Сотню вб'ють якимось совковим чи псевдорелігійним кітчем. Меморіал має стати семантичним текстом, який зможе прочитати кожна людина - чи вона українець, чи ні.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини