MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 жовтня 2015

3500 2

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 23 жовтня

Проголосувати на виборах 25 жовтня. Чому потрібен голос кожного

Голосуватиму на місцевих виборах обов'язково. Попри те, що для цього потрібно подолати 200 км, що захворів і дорога може ще більше ускладнити застуду. Пожертвую тим часом, який би мав провести із сином і дружиною, яких тиждень не бачив, і які щойно повернулися. Не дослухаючись до скептиків з їхніми вічними передвиборчими «та вони всі однакові», «та нічого не зміниться». Я їду не просто поставити галочку в бюлетені й повернутися до Києва, а реалізувати власне право і виконати свій громадянський обов'язок.

Стратегічне голосування

Та вибори - це чудо колективного акту і тільки так можуть розглядатися. Суть демократичних виборів полягає саме в тому, що окремі близькі до безумства дії індивідуумів в своїй сукупності набувають розумного і навіть стратегічного характеру. Саме нестача традиції стратегічного голосування в Україні призводить до абсурду консервації політичного поля при потужному запиті суспільства на його оновлення.

Не продавайтесь! – родичі героїв Небесної сотні звернулися перед виборами до громадян України

Спочатку Сирія, потім – Рим. «Рускій мір» та етруски

Ті матеріали доводять, що: російські кокошники подібні до головних уборів етруських матрон; справжня назва Перуджі – Поруссія, а римських царів-етрусків Тарквінії – Тархуни; на одному етруському дзеркалі прочитується слово Москва, на іншому – Рим і Русь. Тільки що Русь стоїть вище Риму, а це доказує, що Рим збудували «руси» (про те, що ті «руси» були латентними гомосексуалістами – як випливає з написів на етруських дзеркалах – ці сайти мовчать).

Картина Миколи Копейкіна

Що означає вето Обами для України

У будь-якому випадку, вето Обами – це ще не кінець процесу. Рано чи пізно Обамі й Конгресу доведеться сідати за стіл переговорів і шукати компроміс. Думаю, його так чи інакше досягнуть. Крім компромісу, є і ще один варіант – подолання президентського вето двома третинами голосів Конгресу.

Це остання гастроль передвиборного дурдому в Україні. Більше ви такого не побачите – блогер

От я жодного разу не переймаюся зараз виборами і всіма тими скандалами, що точаться навколо них. Навмисно не слідкую. Хоча від цієї поганої вистави нема куди дітися, так що сюжет і головні герої мені добре відомі мимоволі. Тож я просто (з радістю) прощаюся з епохою. Бо зараз на політичній сцені України проходить «остання гастроль» нашого партійного «погорілого театру».

Як не помилитися із чоловіками. При лічбі

Два чоловіки з різними виразами на обличчях. Письменники й видавці брати Капранови

При позначенні кількости застосовуємо слова: особа, людина, чоловік. Дві особи, двоє людей, два чоловіка або два чоловіки. При лічбі, коли кажемо два, три, чотири чоловіка – це те саме, що дві, три, чотири особи. А два, три, чотири чоловіки – це двоє, троє, четверо осіб чоловічої статі.

Transparency International Україна: Виборчі комісії провалили оприлюднення майнових декларацій кандидатів у місцеві ради

Оприлюднення майнових декларацій кандидатів у місцеві ради є одним із ключових інструментів для перевірки громадянами доброчесності майбутніх депутатів, зазначає голова правління Transparency International Україна Андрій Марусов. Отже, виборчі комісії фактично позбавили мільйони українців можливості провести антикорупційний тест для кандидатів у місцеві ради.

Рекламна кампанія на підтримку дитячого читання. ФОТО

Тим, хто заходить через задні двері. Коли навіть автобуси переходять на українську

В автобусі, яким щодня їжджу на роботу, з'явилося оголошення, що їхнє АТП переходить на українську мову. «Шановні українці! – пишуть. – Українська мова займає друге місце за мелодійністю звучання в світі. Тож пишаймося своєю мовою, не цураймося її. Спілкуймося українською мовою! Адже це є одним із факторів збереження України як держави!»

Зичимо всім нам не пасти задніх – ані сьогодні, ані 25 жовтня, у день місцевих виборів, ані будь-якого іншого дня. Адже нагода наздогнати й надолужити втрачене випадає далебі не щодня.)

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини