MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 листопада 2015

2351 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 13 листопада

Судова реформа. Якою вона буде

На думку громадських експертів, проект судової реформи є досить непоганим, і наразі склався політичний консенсус щодо його ухвалення. Основні сили треба зараз сконцентрувати на підготовці імплементаційного законопроекту, щоб передбачити там чіткі строки, правила конкурсу, ефективне оцінювання тощо.

Кінець місії Шокіна

Початок керівництва Шокіна в Генпрокуратурі був багатонадійним – затримання Олександра Єфремова і Михайла Чечетова, кримінальне провадження проти Сергія Клюєва, збереження всіх санкцій проти оточення Януковича. Однак першим тривожним дзвінком стала безкарна втеча Клюєва, а потім сталася репутаційна катастрофа Шокіна у справі "діамантових прокурорів".

Україна завершила реструктуризацію держборгу

Міністерство фінансів України повідомляє про завершення реструктуризації державного і гарантованого державою боргу за 13 випусками облігацій у зв'язку з їх обміном на нові державні облігації та деривативи, що стартував. Як ідеться на сайті Мінфіну, власники 13 випусків облігацій, які узгодили умови обміну облігацій та вчасно подали розпорядження про участь, вже сьогодні одержують нові облігації та деривативи через клірингові системи.

Декомунізація Донбасу: зміна імен чи деконструкція?

Донбас став заручником власних копалин – більшовики планомірно перетворювали регіон на "кочєгарку", а його мешканців – на придаток шахт і заводів. Якщо Дике Поле було прихистком для шукачів волі, то Донбас став всесоюзним штрафбатом, де "неблагонадійний елемент" змелювали жорна індустрії. Так народився Донбас, який дістався Україні після розпаду СРСР. Спроектований індустріальною імперією регіон-голем був рабом власної промисловості.

Декомунізований Іллічівськ став Чорноморськом

Відзначимо, що результати голосування на громадських слуханнях мають рекомендаційний характер, і основне рішення має ухвалити депутатський корпус на сесії міськради. Відтак ухвалу повинна затвердити Верховна Рада на підставі висновку Національного інституту пам'яті. Та вже ні в кого не виникає сумнівів, що декомунізований Іллічівськ таки стане Чорноморськом.

Активісти під Києвом знайшли "межигір'я" Кличка. ФОТО, ВІДЕО

Виходить, що з цією частиною берега біля "будинку відпочинку" Віталія Кличка трапилося банальне самозахоплення? Маємо надію, що це просто якась помилка в реєстрах, бо не може ж міський голова української столиці бути причетним до подібного правового свавілля?

Досить уже цього недолугого "Сєвєродонецька". Правильна назва міста – Сіверськодонецьк

У звільненому від російський окупантів і колаборантів Сіверськодонецьку

Ще в 60-х роках минулого століття український мовознавець Олексій Стрижак у журналі "Мовознавство" написав ґрунтовну статтю про саме такий варіянт цієї назви, бо місто розташоване над річкою Сіверський Донець. Сіверськодонецьк подано в Українській Радянській Енциклопедії, том 13, у сучасних академічних словниках, тож немає жодних підстав чіпляти до цього міста суржикову назву, недолугий витвір безграмотних чиновників Сєвєродонецьк.

Парадним кроком взад – у Росії хочуть запровадити виїзні візи

За часів любого якимось ідіотам сересеру виїхати кудись можна було лише з дозволу компартії і контрольованої нею влади. І ось тепер у Росії це намагаються відродити. Ясна річ, що випускати будуть тільки своїх, якщо запровадять цю поправку. Ніякі ліберали дозволу не отримають. Може, це стане для них стимулом врешті у себе всі питання повирішувати, а не сунутися до нас зі своїми порадами?

Усі ці "народні" й "заслуженні" совкові звання – повикидати на смітник

Кіркоров і Крутой. Отакі в нас є "народні артисти України"

23 листопада зачнеться важлива подія. Зберуться мудрі люди і спробують нарешті зупинити присвоєння різних звань, які викликають у цивілізованому світі лише сміх. Бо уявити собі народну артистку Шерон Стовн чи заслуженого працівника культури Анджеліну Джолі якось важко. Бо то звучить майже як "учасник перепису населення" і "лавреат квартального звіту".

На дорогу

Перший не вимахується і бере простягнений згорток. Освітлені жовтневим сонцем, двоє ще не добитих життям і вітчизною чоловіків плескають один одного по плечах і разом рушають у бік зупинки. Перший зараз сяде в автобус і повернеться до міста, щоб наступного дня вилетіти за кордон, бо мусить. Другий ще хвилю постоїть, похитає головою і знову піде обробляти свій сад, бо здогадується, що насправді вже немає вибору.

Український літератор Олександр Бойченко

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини