MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 листопада 2015

3954 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 12 листопада

Російські підступи проти подальшої допомоги Україні від МВФ

Росія, вірогідно, не має підтримки серед інших країн-учасниць. Навіть гадані союзники Кремля, як-от Китай, не наважилися заблокувати програму кредитування МВФ України. Більше того, це рідкісний випадок, коли не було голосів не лише проти, а й навіть таких, що утрималися.

Верховна Рада визнала депортацію кримських татар у 1944 році геноцидом

Парламент постановив визнати депортацію кримських татар 1944 року геноцидом кримськотатарського народу. Днем пам'яті жертв геноциду встановлено 18 травня. За постанову проголосувало 245 нардепів.

Нова хвиля провокацій Кремля проти України

На жаль, такий ризик є. Ймовірність усвідомлених пропагандистських провокацій дуже висока. Але в даному випадку спрацьовує класична технологія попередження подібного розвитку подій. Ймовірно, з цієї причини Генштаб і прийняв рішення зробити відповідну заяву.

Україна перейшла до фінальної стадії реструктуризації боргів – Яресько

Міністр Яресько підкреслила, що це дозволить відвести загрозу дефолту, зменшити навантаження на валютні резерви "на багато мільярдів доларів", що, в свою чергу, допоможе забезпечити стабільність гривні та банківської системи. Також Яресько наголосила, що йдеться про ще один крок у відновленні економічної стабільності як передумови до повернення до економічного зростання.

Після голосування за Державне бюро розслідувань зрозуміло, чого кричали "геть Шокіна!" – Тарас Чорновіл

От dам і вся проблема. Все стає так просто і банально, як завжди в українській політиці. Проблема дуже шкурна – до нового року нардепи мали ліквідувати інститут недоторканності, а вони й не думають давати 300 голосів, чи будь що робити. І без подання генпрокурора й 226 голосів у залі навіть слідство проти них не можна почати.

Ґвалтування парламенту заради "потьомкінських дєрєвєнь"

Якщо комусь цікаво, то європейці називають "середньовіччям" те, як спікер українського парламенту ставить на голосування по десятку разів проекти законів, які з'являються за ніч і які ніхто не обговорював. І вважають дикунством голосувати за будь-які рішення без обговорення. Вони кажуть, що це суперечить європейським стандартам і принципам законотворення.

Як одеська ігуменя Серафима возила українських дітей на поклін Гундяєву. ФОТО, ВІДЕО

Неповнолітні громадяни України з Кривого Рогу, Києва та Запоріжжя разом з учасниками ансамблю народного танцю «Горицвiт» постали в національних костюмах перед Гундяєвим, який цілком підтримує агресію Росії проти України. Кирило пообіцяв дітям приїхати до України і лукаво зазначив, що він поза політикою.

Після відходу Яроша на бренд ПС чекатиме розкол – політолог

Слід розуміти, що єдиної організації "Правий сектор" не було – це був бренд, який передавався на місця певним групам. Бренд продовжить існувати і далі, хоча, найімовірніше, мова йтиме вже про кілька "Правих секторів" із кількома лідерами. Серед цих лідерів може бути і Ярош – ще не факт, що він пішов далеко.

Вогняний каталізатор

Й ось нині разова, здавалося б, акція призводить до такого ефекту. Судячи із сили й розмаху реакції, зачепили головний нерв ліберально-демократичної тусовки. Російська інтелектуальна еліта цілком очевидно звикла жити за системою "все долучено".

Чорнобильська зона. Загальноукраїнський контекст

Смішно... у нас навіть своя Ейфелева вежа є – гігантські щогли антен локатору Чорнобиль-2. Та й наша – колоритніша. Французам 23 роки знадобилося аби зрозуміти потенціал своєї вежі. У нас – тридцятий на носі...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини