MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 грудня 2015

2435 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 29 грудня

2015-й як перелом у перспективі людства

Принциповим для майбутнього стають не природні ресурси, не політичний режим і не відсутність корупції у державі, як би це дивним не здавалося. Принциповим для майбутнього стають футурологічно мотивовані підприємці типу Ілона Маска та національна еліта, що здатна їх підтримувати, чи принаймні місцеві громади, що здатні їх підтримувати, якщо еліта з якихось причин до цього нездатна.

Битва жаб та гадюк – Корбан проти Клименка

Генпрокуратура оприлюднила папери, в яких Корбан начебто веде кошторис рейдерського захоплення сільгосппідприємства "Чумаки". А прикол в тому, що це підприємство належить колишньому міністрові доходів та зборів – втікачу Клименкові. Цікаво, якби раніше Генпрокуратура заарештувала це майно Кименка, Корбан наважився його рейдернути?

Хто замінить Україні російський ринок

Є регіон, який потенційно може цікавити українських експортерів агропродукції не менше, ніж азійські ринки. Посилення на ньому може легко компенсувати втрату російського ринку і принести мінімум $1,5 млрд. Цей регіон – Африка. Африканський континент – один з найбільш перспективних за показниками розвитку. Він ніколи не був для нас ключовим, однак експортна динаміка України в цьому напрямку вражає: з 1996 року по 2014 рік обсяг експорту збільшився у 24,3 рази.

CNN зацікавилося Павлом Дуровим. 10 фактів про засновника "Телеграма"

Коли Росія запропонувала Сноуденові тимчасовий притулок в 2013 році, Дуров запропонував йому роботу розробником програмного забезпечення із безпеци у "Вконтакті". В той час Дуров був переповнений гордістю за свою країну: "В такі моменти я пишаюся своєю країною, і жалкую щодо курсу, який взяли Сполучені Штати – країна зраджує принципи, на яких була побудована". Також він називав Сноудена своїм персональним героєм.

З яким дефіцитом схвалено бюджет країни на 2016 рік?

Колись відповідь на це питання можна було легко знайти у статті 1 текстової частини закону про державний бюджет. Зараз цифра, зазначена у статті 1, далека від реального стану речей. Озвучуваний дефіцит, схвалений парламентом, – майже 84 млрд грн. Уже сама по собі це немаленька цифра. Та коли оцінювати дефіцит (як різницю видатків і доходів), слід враховувати кілька важливих додаткових обставин.

Журналіст Володимир Бойко розповів, хто насправді приховується за вивіскою "Експрес-таксі"

Сподіваюсь, це стане уроком для інших перевізників, які на прикладі "Експрес-таксі" переконаються, що відмовляти пасажирам в обслуговуванні українською мовою не тільки аморально, але й небезпечно.

Дніпропетровські депутати на "альтернативній" сесії змінили "інтимологію" назви міста. ВІДЕО

35 депутатів о 6 ранку зібралися на позачергову сесію – поза стінами міської ради та під охороною людей у камуфляжі.

Діяльність Держкіно за 2015-й у цифрах та фактах

Наближається до кінця складний, але насичений подіями рік. Роботу в кіно не зовсім коректно оцінювати лише кількісними показниками, але ось діяльність Держкіно протягом 2015 року в деяких цікавих цифрах та фактах. Інформацією про зроблене станом на 25 грудня поділився Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Навіть із двома простреленими колесами сп'яніла водійка намагалася втекти від патрульних поліціянтів

Поліціянти розбили бокове скло та намагалися відчинити дверцята, щоб затримати агресивну кермувальницю. Її попередили, якщо не зупинитися, застосують зброю. Однак навіть після попереджувального пострілу не загальмувала. На двох прострелених колесах продовжувала втікати, скоївши наїзд на літню жінку.

Львів надбав ще один сучасний автовокзал. ФОТО

Разом з уже існуючими сучасними автовокзалами «Львів» і «Північний» він має посісти відповідне їм місце в обслуговуванні пасажирів. До того ж при будівництві було збережено старовинний архітектурний стиль площі Двірцевої. Тож автовокзал гармонійно поєднується з будівлею головного залізничного вокзалу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини