MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 листопада 2016

2237 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 листопада

НАБУ відкрило перші кримінальні провадження за результатами аналізу е-декларацій

НАБУ відкрило три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення (ч. 2 та ч. 3 ст. 368-2 КК України) на підставі аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях. Два провадження відкриті щодо народдепів й одне – представника судової гілки влади. Досудове розслідування триває, вживаються заходи для повного встановлення всіх обставин вчинення кримінальних правопорушень. У прес-службі зазначили, що ці  три кримінальні провадження відкриті за результатами розгляду звернень нардепів і відповідних інформаційно-аналітичних перевірок, проведених із залученням Управління аналітики та обробки інформації НАБУ.

Чому не варто бойкотувати президента Трампа

У будь-якому разі ми матимемо справу просто з черговою адміністрацією: ще й не з такими давали собі раду протягом останніх десятиліть. Головне не так те, що Трамп винятково поганий, як те, що Захід тепер набагато слабший, причому не завжди в тих аспектах, які ми усвідомлюємо. Ми постали перед реальними суперниками. Іслам кидає ідеологічний виклик західному світському лібералізмові в усьому світі. У довгостроковій перспективі Китай для нас набагато серйозніший геополітичний суперник, ніж СРСР. Ми обтяжені боргами, потерпаємо від розколів, у нас на руках забагато всього. А це ще більша причина триматися разом якомога ближче й довше.

Як Кремль вигадав, почав і програв "Четверту світову війну"

Минуло три з половиною роки, і можна підбити її підсумки. На мою думку, Росія зазнала глобальної поразки – передусім не воєнної, а геополітичної, хоча й у військовому плані українська армія показала, що готова відповісти так, що втрати від повномасштабного наступу будуть неприйнятні. Втрати, яких зазнала російська армія зараз, – найсекретніша інформація в РФ, за спроби їх розголосити садять. Те, чи є у РФ шанс на демонтаж ординської матриці, залежить від України. Саме вона зараз грає вирішальну роль. Перш за все Україна, а не Захід, завдала поразка Росії в "Четвертій світовій".

Україна, Росія, США й Трамп: період невизначеності

Путін посилає новообраному американському президентові чіткий сигнал – Україна не повинна залишатися одним зі пріоритетів зовнішньої політики США, мовляв, Кремль і Білий дім можуть домовитися про безліч інших, важливіших питань. Наприклад, про боротьбу з тероризмом. Обама, тим часом, намагається продемонструвати, що в американській зовнішній політиці буде спадкоємність, в тому числі щодо України. І нам це вигідно. Ухвалена в Третьому комітеті ООН резолюція щодо Криму, де Росія названа країною-окупантом, а анексований півострів – тимчасово окупованою територією, – є ще одним тому підтвердженням.

Українська в ефірі: Нацрада виявила перших порушників

Національна рада розглянула перші результати моніторингу ефірів радіостанцій стосовно дотримання ними вимог закону, яким визначена обов'язкова частка звучання в ефірі пісень українською мовою. Загальнонаціональним телерадіокомпаніям "Шансон" ("Радио Шансон"), "НБМ-РАДІО" ("Ретро ФM"), "Телебачення і радіомовлення "Ютар" ("KISS FM") і "Радіо "Нова хвиля" ("M FM") із Харкова призначено позапланові перевірки. У діяльності радіостанцій зафіксовано ознаки порушення частини другої статті 9 (щодо частки україномовних пісень) і частини п'ятої статті 9 (щодо мови ведення передач) Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Розслідування: спецборт Медведчука на Москву

Приватний літак, яким користується кум Путіна та представник України в гуманітарній підгрупі на мінських перемовинах Віктор Медведчук – це єдиний літак, якому українська та російська влада дозволяють пряме авіасполучення Україна – Росія. СБУ анонсувала масові протести, проплачені Кремлем із 15 листопада, ввечері 14-го Медведчук у компанії невідомих повертається з Москви, а вже ввечері 15-ого його кортеж приїжджає в Адміністрацію президента. Одним з організаторів протестів виступає депутат Вадим Рабінович. 10 листопада Рабінович під Нацбанком погрожує владі, а 11 листопада виходить із будівлі, де розташовується офіс Медведчука.

Чому в українському війську не має бути товаришів

Читачка Ірина Ісай здивувалася звертанню товариш на параді на честь Незалежности України в 2016 році. "Здається, це питання вже якось порушувалося, – пише читачка. – Але що змінилося?" Мене це звертання теж здивувало. На початку незалежности було звертання пане. Пам'ятаєте, була дуже гарна пісня "Пане полковнику, мій синьоокий"? Потім комуністи у Верховній Раді повернули радянське товариш. А тепер навіть до Президента командувач параду звертається не пане, а товаришу. Думаю, варто повернутися до українських звертань.

Світлина Олександра Чекменьова

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини