MENU

Томенко об отключении Украинского радио: Власть начала действовать открыто и нагло

1097 1

 


Мабуть, в Україні дієвійськовий стан, бо лише за умовиоголошеної війни можна допустити те,що в державі буде відключена, запопередніми оцінками, вже майже половинамережі національного радіо у трьохформатах – УР-1, «Промінь» і УР-3(«Українське Радіо «Культура»).


Як з’ясувалося, навітьпід час Великої Вітчизняної війниУкраїнське радіо мовило на територіїУкраїни із Саратова. Отож, нинішня владавиявилася більш цинічною стосовноукраїнської історії, культури, традиційі мови, адже вимкнула майже половинумовлення єдиного збереженого національногомовника, що пропагував українське.


Окрім цього, цинічністьдій влади ще полягає у тому, що вона, якадонедавна вела неоголошену війну протиукраїнського села та українськихпенсіонерів, тепер розпочала діятивідкрито і нахабно. Цілком очевидно, щодля старших, одиноких людей, які живутьу сільській місцевості чи в провінції,проводове радіо було чи не єдинимджерелом інформації та комунікації. Ітепер вони його не мають. Тобто, у ХХІстолітті влада перетворила сільськихмешканців на людей, які опинилися утотальній інформаційній ізоляції.


Я як голова Комітету зпитань свободи слова та інформаціїразом з колегами плануємо на тижнізібрати засідання Комітету, а також йтина засідання Уряду, щоб вимагати відчленів Кабміну вберегти, фактично,останній плацдарм національного мовлення- Українське радіо - від тотальноговідключення.

 

Микола Томенко



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини