MENU

Я поставил Азарову ультиматум. Наказания ему не избежать - Бригинец

1219 0

Впевнений, що пожежа вГостинному дворі є підставою притягнутийого орендарів-«ре конструкторів» докримінальної відповідальності або застаттею ст. 367 ч. 2 КПК за службовенедбальство з тяжкими наслідками, абоза ст. 29. Закону  України «Проохорону культурної спадщини» щодонищення, руйнування чи псування пам`ятокісторії або культури.


В мене немає жоднихсумнівів, що стосовно Гостинного дворубув здійснений злочин. У випадкупідтвердження версії короткого замиканняможна говорити про застосування доорендаря приміщення ст. 367 ч. 2 КПК. Запідтвердження версії підпалу, мовайтиме про порушення ст. 298 Закону України«Про охорону культурної спадщини».  Питанняв іншому: чи наважаться «силовики»відкрити кримінальну справу протизабудовника, якого «кришує» влада?


На моє переконання,  підтвердженнябудь-якої з обох версій пожежі у Гостинномудворі, дає підстави припинити угоду зорендарем, що потрібно зробити негайно.По-друге, приміщення Гостинного дворуякнайшвидше треба передати київськійгромаді, оскільки ніхто крім неї незнає, як розпорядитися долею Гостинногодвору. І третє – виділити кошти нареставрацію Гостинного двору.


Оскільки саме Кабмінвинен у тому, що Гостинний двір незаконновтратив статус пам’ятки на моментпередачі його орендарю, і, як наслідок,був переданий під реконструкцію (а нереставрацію), то я звернувся доПрем’єр-міністра М. Азарова з вимогоюприпинити «реставраторам» оренднуугоду і передати приміщення київськійгромаді. Кияни в свою чергу, впевнений,доможуться того, щоб київська владаперетворила Гостинний двір у культурнийцентр.


А також вимагаю, щобКабмін не чекав поки відшкодування запожежу в судовому порядку буде стягнутез орендатора, а цільовим призначеннямвиділив фінансовий ресурс не лише наремонт спаленої частини Гостинногодвору, але й на реставрацію всієї споруди.В іншому разі М. Азаров нестиме персональнувідповідальність за подальший розвитокподій.


Хоча відповідальностістосовно того, що вже сталося М.Азарову в будь-якому випадку не уникнути.


Адже в парламентізареєстровано проект ПостановиВерховної Ради України «Про створенняТимчасової слідчої комісії з приводурозслідування порушень пам’яткоохоронногозаконодавства та встановленоїзаконодавством процедури при прийняттірішення щодо виключення будівліГостинного двору у м. Києві із спискупам’ятників архітектури УкраїнськоїРСР, що перебувають під охороною держави».

Олександр БРИГИНЕЦЬ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини