MENU

Попов хочет отремонтировать дороги в Киеве за счет бизнесменов

361 0

Голова КМДА Олександр Попов минулого тижня запропонував перекласти ремонт доріг на бізнесменів – міським службам доручено налагодити взаємодію із підприємцями. Про це пише Олександр Зворський у «Діловій столиці».

«У центральній частині столиці працюють підприємства, які цілодобово перевозять вантажівками свої товари. Вони повинні проводити ремонтні роботи хоча б на прилеглих до їх територій автодорогах, а не чекати «Київавтодор» з бюджетними коштами», – заявив Попов.

Столичним підприємствам для цього потрібні будуть спеціалісти з дорожніх робіт. Крім того, закон «Про автомобільні дороги» не дозволяє приватним компаніям вести роботи на дорогах населених пунктів без узгодження із контролюючими органами, які забезпечать дотримання держстандартів і норм. А без узгодження із МВС неможливо перекрити рух для проведення ямкового ремонту.

За всі роки незалежності київські дорожники згадали лише один випадок, коли приватні компанії скооперувалися для ремонту дороги. У 2010 році кілька фірм, розташовані неподалік від Південного мосту, вклали власні кошти у ремонт вулиці Будіндустрії. Для цього вони звернулися з листом до Голосіївської РДА і протягом кількох місяців отримували необхідні узгодження.

Для якісного відновлення доріг Києва необхідно близько 18 млрд гривень, що зіставно із річним бюджетом столиці.

У 2013 році дорожні служби Києва отримають із державного і міського бюджетів на поточний ремонт 137 млн грн, а на капітальний ремонт – 109 млн грн. Цих грошей не вистачить навіть на капітальний ремонт одного проспекту Перемоги.

При цьому отримати цільові кредити столиця не може, оскільки борги міста за попередніми позиками вже перевищили допустимий ліміт у 10 млрд грн.

Між тим автомобілісти продовжують справно платити за неіснуючий ремонт доріг – у ціні кожного літру бензину врахований акцизний збір у розмірі 2 грн. За оцінками експертів, лише за минулий рік кожний автовласник заплатив за ремонт доріг 1,4 тис грн.

novosti_o


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини