MENU

Янукович будет лично нести ответственность за провал международных отношений - «Батьківщина»

445 1

Заява Об’єднаної опозиції «Батьківщина»

6 березня 2013 року Вищий адміністративний суд України прийняв антиконституційне та незаконне рішення про позбавлення депутатського мандату Сергія Власенка. Цей судовий вердикт в черговий раз продемонстрував, що в Україні встановлена кримінально-олігархічна диктатура на чолі із Віктором Януковичем. Весь демократичний світ вкотре побачив, що у цієї злочинної влади немає ніяких правових та моральних обмежень і вона готова розтоптати Конституцію та закони України, аби за будь-яку ціну знищити своїх політичних опонентів.

Ми переконані, що сьогодні головним завданням цього злочинного режиму є повне знищення не лише опозиції та парламентаризму і остаточне перетворення Верховної Ради на кишеньковий орган адміністрації президента, але й ліквідація демократії та народовладдя як такого. Влада прагне позбавити громадян права на політичний вибір, на делегування своїх представників до парламенту. А отже, подібними судовими рішеннями цей антинародний режим, по суті, скасовує результати парламентських виборів в Україні.

Нам також зрозуміло, що ще однією причиною позбавлення депутатського мандату Сергія Власенка є особисте бажання Віктора Януковича ускладнити комунікацію опозиції з її лідером – Юлією Тимошенко, послабити всю систему її правового захисту, в якій фаховий юрист Сергій Власенко, як захисник, відіграє стратегічну роль.

Повну відповідальність за ганебне антиправове рішення Вищого адміністративного суду несуть не лише судді, які його ухвалили, але й президент Віктор Янукович, як організатор та замовник політичних репресій в Україні.

Подальше розгортання політичних репресій, доказом чого стало винесення політично вмотивованого вироку щодо Сергія Власенка на очах представників ЄС – означає, що Янукович обіцяє європейським очільникам одне, а насправді робить зовсім інше. За таких обставин антиукраїнська влада свідомо торпедує підписання Угоди про Асоціацію України із ЄС, нахабно порушуючи зобов’язання, взяті перед європейським співтовариством на саміті «Україна-ЄС» в лютому 2013 року. Особисту відповідальність за всі негативні міжнародно-правові наслідки таких дій влади також нестиме Віктор Янукович.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» буде звертатися до Європейського суду із прав людини щодо скасування рішення ВАСУ, для винесення якого не було жодних юридичних підстав. Ми переконані, що Європейський суд з прав людини винесе справедливе рішення в цій справі, спираючись на вже існуючі прецеденти.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» цілком і повністю підтримує Сергія Власенка та буде захищати його права усіма доступними політичними і юридичними методами. Адже на цей брутальний конвеєр репресій влада буде кидати все нових опонентів режиму, і не лише народних депутатів. Сьогодні на місці нашого колеги може опинитися будь-який громадянин, який не згоден із діями влади та бореться проти несправедливості та цього кримінального режиму.

 

Юлія ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини