MENU

Без казней «регионалов» не обойтись - Данилюк

2179 6

Попри зростання за останні роки в Україні кількості євроскептиків, переважна більшість її громадян продовжують мріяти про те, що одного світлого дня двері Європи відчиняться і для нашої країни. Враховуючи той факт, що понад три чверті українців ніколи не були за кордоном, як опоненти, так і прибічники євроінтеграції свою позицію формують значною мірою завдяки різноманітним не надто достовірним міфам про те, що ж чекає на Україну після вступу до Європейського Союзу. 

На жаль, це стосується не лише побутових, але й парламентських дискусій. Дуже часто в таких дискусіях рівень агрументів народних обранців залишається на такому ж примітивному рівні. За цим особливо прикро спостерігати, усвідомлюючи, що свою персональну євроінтеграцію парламентарі давно здійснили. Навіть ті, які палко закликають українців до інтеграції в Євразійський Союз, свої гроші та дітей воліють тримати в Європейському. Проводячи значну частину свого життя в Мілані та Парижі, українські державні мужі мали б знайти час не лише для шопінгу.

Європейський Союз – це не найкращі в світі дороги і не найвищі в світі стандарти життя її мешканців. Дороги, соціальне забезпечення та низький рівень корупції – наслідок тих цінностей та принципів, які не лише декларуються, але й реально існують в країнах Унії. Європа – це насамперед об’єднання демократичних, а вже потім успішних держав. Фактично, це живий приклад того, як реальна демократія в країні може впливавати на добробут її мешканців. В цьому зрештою немає нічого дивного, адже господарі завжди живуть краще, аніж кріпаки. Хоча би по тій причині, що вони здатні впливати на те, щоб при розподілі національного доходу їхні інтереси враховувались за пріоритетним, а не залишковим принципом.

В цьому контексті необхідно чітко усвідомлювати, що Україна, в її нинішньому вигляді, немає жодного шансу на входження до Євросоюзу. Там знайшли б місце для конституційної монархії, проте не для деспотичної. І не варто розраховувати, що ситуація виправиться сама собою. Реформи, якими єврокомісари пропонують Януковичу обмежити свій молодий абсолютизм добровільно, в самих європейських державах приймались на багнетах численних революцій. Громадяни України можуть звичайно ще довго закривати на це очі, проте євроінтеграція України знаходиться винятково в їхніх власних руках. І найефективнішим механізмом такої інтеграції є механізм, розроблений 200 років тому доктором Жозефом Гільйотеном.

 

Олександр ДАНИЛЮК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини