MENU

Большинство украинцев раскусили Патриарха Кирилла - Олег Медведев

389 0

За три роки українці трохи розкусили, що то за «Русский мир» у Патріарха Кирила.  Кількість тих, хто наївно вірить, ніби Його Святість дбає про «духовне єднання братніх народів» зменшилася з 56,8% до 39,7%. Натомість, якщо в 2010 році лише 38% вважали, що прикриваючись демагогією про братерство та триєдину купіль, російський Патріарх має на маті реставрацію Російської імперії, а тепер такої думки дотримуються 48,4%.

Відсотки тут пораховано не від усіх опитаних, а від тих, хто чув про доктрину «Русского мира». Кількість поінформованих про неї за три роки не змінилася і становить  81-82%. Ці дані належать Центру Разумкова й були оприлюднені вчора на круглому столі, присвяченому державно-конфесійним відносинам.

Звісно, що розуміння справжньої сутності «Русского мира»  властиве насамперед мешканцям Заходу та Центру. Але навіть на Сході майже 30% відчувають, що Патріарх дбає про відновлення імперії.

Принагідно кілька слів про мою особисту позицію щодо так званого «Русского мира».  Об’єктивно кілька мільйонів моїх співвітчизників із зрозумілих причин відчувають свою приналежність до цього світу, і ці почуття слід поважати так само, як ми шануємо усвідомлення українцями Канади причетності до української ойкумени.  Але я категорично заперечую навіть саме припущення про те, що через це всю Україну слід розглядати як частину «Русского мира» з усіма політичними висновками, які випливають із цього припущення. 

 

 

Олег МЕДВЕДЄВ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини