MENU

Для контроля над Донбассом «регионалы» закрывают местные больницы

829 0

Риговська оптимізація- шлях знищення Украіни ... Сьогодні, під виглядом «медичної реформи» по всій країні відбувається закриття лікарень та скорочення медперсоналу, приватизація та перепрофілювання медичних установ. Зокрема, у Донецькій області протягом 2012 року ліквідовано лікарні в 6 містах. У місті Кіровське закрито єдину лікарню в місті, в Ясинуватій і Авдіївці закрито по одній з двох лікарень. Також, ліквідовуються лікувальні заклади і в інших регіонах, зокрема скорочено номерну лікарню у селі Лазірки Оржицького району Полтавської області, дільничну лікарню у селі Пальміра на Черкащині.

 

Крім лікувальних закладів скорочується чисельність пологових будинків. Так, у Дніпропетровській області ліквідовано 16 пологових будинків. При цьому, за даними Дніпропетровського управління статистики, в регіоні спостерігається зростання смертності дітей віком до одного року майже на 8%. Найбільшу тривогу викликає те, що громадяни на місцях не мають механізмів протидіяти цьому процесу.


З метою запобігти негативним наслідкам таких процесів ми підготували законопроект № 2967, який дасть змогу місцевій громаді відстояти своє законне право на охорону здоров'я та якісну медичну допомогу. Зареєстрований законопроект зобов’язує узгоджувати ініціативи по «оптимізації» з громадськими радами при центральних та місцевих органах влади, а стосовно комунальних закладів – приймати такі рішення лише на підставі результатів місцевого референдуму. Ми також пропонуємо встановлення кримінальної відповідальності за порушення встановленого законом порядку скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я.


Маю надію, що прийняття проекту Закону дозволить захистити конституційне право громадян на охорону здоров'я та медичну допомогу та сприятиме недопущенню необґрунтованого скорочення існуючої мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я.


Додатково зауважу, що реалізація законопроекту не потребує додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України та не вимагає від уряду додаткових ресурсів. Тому якщо ПР у парламенті не підтримує цей законопроект, то це лише підтвердить їх справжні наміри по знищенню держави державними органами влади! Ганьба такій владі!

Андрій Павловський

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини