MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 лютого 2022

220 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 лютого.

У Росії немає права вето в питанні вступу України до НАТО – Пентагон

Росія не може застосовувати право вето на рішення України приєднатися до НАТО. Будь-яке питання щодо членства стосується безпосередньо конкретної країни та самого Північноатлантичного альянсу.

Як повідомляє УНІАН, про це на брифінгу заявив речник Пентагону Джон Кірбі, інформує UAINFO.org.

Кірбі наголосив, що питання членства – це питання 31 держави. Серед них сама Україна та 30 держав-членів НАТО. Росії в цьому списку немає. Прес-секретар Пентагону зазначив, що Україна продовжує проводити реформи для того, щоб відповідати стандартам НАТО, і США допомагають їй у цьому процесі.   

"Рішення має залежати від того, з ким Україна себе асоціює. Зараз вона продовжує виконувати реформи для того, щоби відповідати стандартам НАТО, і США допомагають їй у цьому процесі", – зауважив Кірбі.

Крім того, він вкотре нагадав Кремлю, що в цьому питанні він не має права голосу. 

"Це не той випадок, коли Путін (президент РФ - УНІАН) має право вето. Це так не працює", - заявив він. 

На росТБ шукали "винного у втраті України": у мережі з'явилося епічне відео 

В ефірі ток-шоу російського пропагандиста Володимира Соловйова сталася суперечка між екс-нардепом-втікачем  з "Партії регіонів" Ігорем Марковим і депутатом Держдуми Костянтином Затуліним. Вони намагалися знайти винного в тому, що Росія "втратила Україну".

Фрагмент телеефіру опублікував на своїй сторінці в Facebook журналіст Денис Казанський, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Гості студії обговорювали ймовірність російської агресії проти України. Марков, зокрема, заявив, що "нам треба опинитися в Києві". Після цього Затулін влаштував перепалку з ним. 

"Марков кричить, що треба брати Київ. Затулін пропонує йому самостійно взяти в цьому участь, на що Марков обурено волає "Мене ж там вб'ють!". І кульмінація. Марков, який під час перебування депутатом входив до фракції Партії регіонів, звинувачує Затуліна в тому, що він... створив Партію регіонів. Давно так не ржав", - описує те, що відбувається, Казанський.

Почему Кремль так боится огласки хода переговоров с НАТО? – Дмитрий Воронков

"В РФ незамедлительно заявили о непричастности к "сливу" в СМИ ответа США и НАТО на предложения Москвы по гарантиям безопасности. Напомню, что речь идет о публикации испанской газеты "El Pais" со скриншотами текстовых документов", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет Дмитрий Воронков, информирует UAINFO.org

"Согласно опубликованный документации, США и НАТО якобы заявили РФ, что воздерживаются от размещения ядерного оружия в Восточной Европе, а также готовы обсудить с РФ механизм для подтверждения неразмещения крылатых ракет "томагавк" в Румынии и Польше.

РФ подтвердила, что не заинтересована в предании огласке хода переговоров с США и НАТО.

Каковы могут быть мотивы?

1. Кремль боится посредством вот таких утечек вынудить изменить риторику Вашингтона с признаками, как видно, некой лояльности. Т.е. публично США делают акцент на принципиальной неизменности позиции по некоторым вопросам, а закулисно все же проявляют некую лояльность. Т.е. я не исключаю, что в процессе переговоров затрагиваются интересы европейских стран, включая Украину и Грузию, относительно их перспектив членства в НАТО, а также в целом европейской безопасности. И что вероятнее всего, не в пользу этих стран.

Разумеется, обнародование подобной информации может взбудоражить критику по отношению к Вашингтону как надежного партнера и как сверхдержавы, которая не способна обеспечить мировую безопасность и держать данные обещания. Также резонанс может вызвать несогласие других стран с позицией НАТО, поскольку Путин в ответ ничего не обещает по не размещению ЯО в Беларуси или в Крыму.

Наёмников ЧВК "Вагнер" выводят из Африки в Украину, или Неуместный хайп "Daily Beast" на острой теме

Издание Daily Beast выдало на-гора сенсационную и настораживающую новость – российские наемники из состава ЧВК "Вагнер" выводят из Африки и перебрасывают в Восточную Европу. Явно, делается это для передислокации их к границе с Украиной, с последующим использованием в боевых действиях.

И вот всё бы ничего, но новость эта не вызвала у меня абсолютно никакого доверия и вот почему, пишет в своем блоге военно-политический обозреватель Александр Коваленко, также известный под псевдонимом "Злой олессит", информирует UAINFO.org.

Во-первых, классическое – информацию про вывод российских наёмников из ЦАР и переброску их к границам с Украиной автор материала Филип Обаджи мл. получил из уст неназванных источников, "заслуживающих двоеверия". Своё отношение к любой информации от "источников, заслуживающих доверия" я уже неоднократно выражал – сама по себе такая информация уже не заслуживает доверия. Доказано многолетним опытом.

Во-вторых, Daily Beast известно распространением непроверенных новостей, на волне всеобщего хайпа и такого рода материалы среди профессиональной среды к данному изданию уже создали весьма предвзятую репутацию. 

В-третьих, у меня имеется личный опыт общения с Daily Beast, журналистам которого я полчаса раскладывал по полочкам гибридный российский проекты "Вольный город Одесса", а в результате, в статье, они лишь упомянули про угрозы со стороны Приднестровья. То есть, грубо говоря, 99% полезной и важной информации просто не упомянули.

В-четвёртых, никакой реально подтверждённой информации о выводе российских наёмников из ЦАР – нет! Более того, начиная с 2022 года, появилось больше сообщений о наращивании группировки российских наёмников на африканском континенте, в связи с растущими амбициями в Африке не только Китая, но уже и Турции...

Через "досягнення" Шмигаля із зарплатами медиків можуть закритися сотні лікарень: урізають ставки, наступний крок – масові звільнення  

В Україні медичні установи катастрофічно недофінансовані. Обіцяна мінімальна зарплата для лікаря 20 тис. грн та для медсестри 13 тис. грн ситуацію лише погіршила: тепер лікарні змушені викручуватися зі становища, коли їм не виділили достатнє фінансування, але зобов'язали виконувати обіцянки влади.

Медики вже скаржаться: їм не підняли зарплати, а скоротили ставки. Офіційно в МОЗ визнають, що підвищення не зможуть виконати щонайменше 260 лікарень. Для них підготували "оптимізацію". Навіть відносно успішні лікарні, які отримують від Нацслужби здоров'я максимальне фінансування, обіцянку "слуг" не подужають. Урізати витрати, щоб забезпечити нові виплати медикам, доведеться і їм, пише OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Як влада змушує лікарні піднімати зарплатню, але водночас не дає на це гроші і до чого це призведе?

Трагічне підвищення зарплат: державну медицину хочуть довести до банкрутства?

Кабмін досяг "вагомого результату", виконав обіцянки президента Володимира Зеленського і підняв гарантований розмір зарплати для лікарів до 20 тис., а для медсестер – до 13 тис., прозвітував прем'єр Денис Шмигаль. Щоправда, політик при цьому не додав, що на фінансування такого підвищення зарплат достатній бюджет на медицину не виділили. Суму справді збільшили на 34 млрд. Але за потреби у розмірі 268 млрд грн (на рівні 5% ВВП) дадуть лише 193 млрд грн.

У цій ситуації підвищення зарплат призведе до ще більшої кризи. Враховуючи інші ініціативи уряду, про які вже писав OBOZREVATEL, ймовірно, у Кабміні серйозно розглядають варіант закриття близько 260 лікарень (об'єднають округи, скоротять фінансування тих медичних закладів, що розташовані в невеликих населених пунктах). Якщо закрити 267 лікарень та звільнити 13% медичного персоналу – бюджету справді може вистачити.

Бабак Тимко ІІІ навіщував українцям нестабільну весну – прогноз 

Цього року весна в Україну прийде за розкладом, але погода буде нестабільною.

Такий прогноз сьогодні на біостанції в Гайдарах Харківської області дав бабак Тимко III, повідомляє "Суспільне", інформує UAINFO.org.

"Незважаючи на те, що Тимко не побачив свою тінь, весна буде досить нестабільною. Каже, що нас очікують температурні коливання", - розказала наукова співробітниця кафедри біології Харківського національного університету ім. Каразіна Надія Токарська. 

"Весна прийде за розкладом, але буде досить прохолодною", - додала вона. 

День бабака щорічно відзначається 2 лютого. Особливо це свято люблять у США та Канаді, але українці теж не залишаються осторонь.

Люди спостерігають за маленькою твариною та її поведінкою. Вважається, що з його дій можна зрозуміти, чи скоро настане весна. День бабака популярний у всьому світі - тепер у багатьох країнах є свої бабаки-провісники.

Кузьма Скрябін загинув 7 років тому: як сталася фатальна ДТП, що забрала життя музиканта. ФОТО, ВІДЕО 

Сім років тому в автокатастрофі загинув український музикант, лідер гурту "Скрябін" Андрій Кузьменко (Кузьма). Рано-вранці 2 лютого 2015 року він розбився в аварії біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області.

На той момент музикант повертався з концерту в Кривому Розі. Його позашляховик Toyota Sequoia, рухаючись слизькою від дощу дорогою, вилетів на зустрічну смугу й зіткнувся з молоковозом "ГАЗ 53", пише OBOZREVATEL, інформує  UAINFO.org.

Незважаючи на те, що в автомобілі спрацювали подушки безпеки, Кузьма загинув на місці від отриманих травм. Йому було 46 років.

За кілька днів до загибелі Андрій дав інтерв'ю, у якому звинуватив українську владу у бездіяльності щодо припинення війни на сході України. Цей факт послужив появі безлічі чуток про "замовну" аварію.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини