MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 вересня 2015

2770 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 3 вересня

«Така зрада, що аж перемога», – блогер про зміни до Конституції

Україна примудрилася виконати Мінські домовленості, по суті не взявши на себе ніяких додаткових зобов'язань. Все, що ми на себе взяли, нам так чи інакше довелось би приймати в разі звільнення краю. Нічого надзвичайного, поганого чи такого, що шкодить Україні, немає ні в законах, ні в змінах до Конституції. Чому ж тоді нагнітають протистояння, маніпулюють, розбурхують ситуацію в країні та розколюють її? Думайте власною головою. Читайте першоджерела, різні точки зору, співставляйте та робіть власні висновки.

«Знімемо з ефіру сюжет, якщо запхаєте собі до дупи віника й чотири разі вигукнете: «Кукуріку! Путін-Ху*ло!» – Гнап відповів на вимоги Льовочкіна

Учора мав місце унікальний випадок. Від нас вимагали зняти сюжет з ефіру. Вимагав Сергій Льовочкін – у минулому голова адміністрації Януковича, нині ж – один із лідерів Опоблоку. Він образився, що Максим Опанасенко розслідував земельні махінації його сім'ї. Адвокат Льовочкіна навіть надіслав нам на «Громадське» письмову вимогу щодо зняття репортажу.

В Іллічівську місцеву владу нарешті змусили прибрати Леніна. ФОТОРЕПОРТАЖ

Із шостої ранку почали знімати Леніна. Він простояв 45 років. Сльози на очах бабусь і міського голови, що стояв на самоті. «Фашисти прийшли знімати пам'ятник». Його забирають у порт на зберігання. Влада вірить, що коли в Києві впаде «хунта», Ленін повернеться... 74 тисячі гривень коштували ці роботи міському бюджетові – аби зберегти ідола. ... Продовжуємо громадський тиск – на черзі перейменування міста й вулиць.

30 років тому в совітському таборі смерті загинув Василь Стус

Стус писав і там, де писати вже було злочином. Тим паче такі речі, як «З таборового зошита». Ці 16 клаптів конденсаторного паперу займають у книжці 12 сторінок, але їхня вибухова сила була така потужна, що вразила й самого Василя. Я вважаю, що однією з причин його знищення була поява на Заході цього тексту. Друга причина – клопотання про висунення його творчости на здобуття Нобелівської премії. Вірші Василя Стуса вже публікувалися іноземними мовами. Світ бачив рівень таланту українського поета не через призму дисидентства, а як видатне мистецьке явище.

У Франківську почався конкурсний відбір до лав патрульної поліції. ФОТО

Прийом анкет через сайт або особисто через наших операторів у холі драмтеатру до 18 вересня. Відтак місяць тестів і випробувань, і відібрані кандидати почнуть інтенсивний курс підготовки. Запрошуємо всіх, хто особисто готовий втілювати реформу в життя, хто ладен пройти жорсткий конкурсний відбір. Усіх, хто готовий керуватися девізом нового поліціянта – «Служити та захищати». Очікуємо великий конкурс. За першу годину прийому анкет тільки особисто подали більше 150 заявок.

Регіоналівське лицемірство не знає меж: тоді голосував за диктаторські закони, тепер закликає до любові

Це той самий Юра, який був представником Януковича в парламенті, послідовно виправдовував всі його дії, голосував за закони 16 січня. Він не пішов демонстративно із посади, коли на Майдані пролилася кров. Лише ПІСЛЯ повалення Януковича, він пролив «крокодилячі сльози» в ефірі. Але замолювати гріхи у монастир не пішов. Належав до «Партії регіонів», а тепер у складі Опоблоку разом з іншими причетними до крові Небесної сотні і тисяч українців Мірошниченко сидить у парламенті.

Маємо бути стаєрами: перемога України – тільки на довгій дистанції

Знаний український бігун на довгі дистанції, багаторазовий чемпіон Європи зі кросу Сергій Лебідь

Не треба мати ілюзій: путінський режим скоро не впаде. Його деградація – це довга перспектива, на п'ять-сім або й 10 років. Нам треба мати запас міцності – економічної, військової та психологічної. Без падіння путінського режиму розраховувати на повернення тимчасово окупованих територій Донеччини й Луганщини та Крим наївно. Ті ж, хто розхитує країну зсередини, не мають ані серця, ані розуму. Збереження та розвиток країни важливіші, ніж повернення Донбасу і Криму.

У Києві затримали терористичну групу. Зловмисники встигли підірвати гранату РГД-5. ВІДЕО

Організатор терористичної групи, уродженець Сахалінської області (РФ), разом зі спільниками, мешканцями Києва та області, спланували теракти у Києві. Завдяки спецоперації із задіянням спецпідрозділу «Альфа» терористи були затримані біля пункту прийому волонтерської допомоги для бійців антитерористичної операції. Зловмисники чинили активний збройний опір. У відповідь правоохоронці застосували табельну зброю – одного із терористів поранено в ногу.

Про «зраду» диму й погоди. Чи небезпечно це для здоров'я?

Неприємно, та не смертельно. Авжеж непереливки астматикам і решті людей, які мають проблеми із дихальним апаратом. Проте навіть вказане перевищення нормальної концентрації всіх шкідливих речовин, зазначених санітарно-епідеміологічною службою, не становить суттєвої небезпеки, якщо, звісно, ви не гулятимете зумисне вулицями в диму годинами. Паніка – найлютіший ворог здоров'я).

Такі різні перші вересні – 1991-го й у 1993 році. ФОТО

Форма одягу – вільна. Навіть на перше вересня. Хто як хоче – так і одягається. В учнів новомодні іграшки – ніндзі-черепашки та бластери, тетріси та геймбої, якими вони грають на перервах, а інколи й на уроках, німецькі фломастери. На перервах бігаємо до кіосків, які розрослися немов гриби після дощу, за жувальними гумками, тік-таками та шоколадними батончиками. ... Англійську викладають за оксфордськими підручникам. Все, що я знаю сьогодні, – із п'ятого класу).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини