MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 жовтня 2015

2331 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 2 жовтня

Сьогодні в Парижі зустрічаються Порошенко, Путін, Олланд та Меркель

Зрозуміло, що Україна над усе наполягатиме на тому, що допоки повністю не буде відновлено територіальну цілісність та контроль над українсько-російським кордоном на Донеччині та Луганщині, ні про які вибори на нині тимчасово окупованих територіях не може бути мови.

The Telegraph: п'ять запитань про Сирію, або Чому російські бомбардувальники зчинили такий галас?

Точиться запекла війна між Ісламською державою й угрупуваннями сил, опозиційних режимові Асада, тож можна припустити, що російські авіаудари, якщо вони влучають у позиції повстанців, у результаті безпосередньо стають у пригоді ІДІЛ.

Переговори в нормандському форматі почалися прямо на вулиці. ФОТОФАКТ

У переговорах у Парижі беруть участь президенти: України – Петро Порошенко, Росії – Володимир Путін, Франції – Франсуа Олланд і канцлерка Німеччини Ангела Меркель,

25 років тому почалася Революція на граніті. ФОТО

Рівно 25 років тому, 2 жовтня 1990 року, в Києві на Площі Жовтневої революції (нині – Майдан Незалежності) відбувалась Революція на граніті (або Студентська революція на граніті) – кампанія протестного голодування свідомої української молоді. Голодування тривало з 2 жовтня по 17 жовтня 1990 року. Влада змушена була задовольнити майже всі вимоги протестувальників.

Україна і майбутнє. Нариси для парламентської комісії з питань майбутнього

Майбутнє має завжди нову мову, новий дискурс, нові поняття і навіть повсякчас нові категорії. В цьому сенсі людей майбутнього дуже легко впізнати – за новим дискурсом, де є нові поняття.

«Стояти, не побіжиш!» – СБУшники напали на знімальну групу програми «Схеми». ВІДЕО

Під час зйомок біля будівлі управління СБУ Михайло Ткач на всі запитання прямо представлявся журналістом «Радіо Свобода», показував журналістське посвідчення та відкрито називав тему свого сюжету – дорогі авто класу люкс, на яких на роботу приїжджають працівники СБУ – державні службовці, із зарплатами в середньому до п'яти тисяч гривень.

Професор Олександр Пономарів – про типові мовні хиби нашого інформаційного простору

Видатний мовознавець Олександр Данилович Пономарів

Коли йдеться про жінок, то маємо слова діячка, волонтерка, патріотка, журналістка. У радіопередачах можна почути: «Олена Білозерська, діяч, волонтер, патріот».

На підтримку одеських антимайданівців Росія виділила два мільйони доларів. ВІДЕО

Рудик проходить як звинувачуваний у кримінальній справі «2 травня». За його словами, до 2 травня 2014 року колаборантам Куликового поля із сусідньої держави було виділено 2 млн. доларів. А ще провокації профінансували високопосадовці часів Януковича, які тепер перебувають у розшуку - Сергій Арбузов і Олександр Клименко.

У Житомирі стартував набір до патрульної поліції. ФОТО, ВІДЕО

Серед перших охочих потрапити до лав нової патрульної поліції, які чекали на відкриття пункту, більшість – студентська молодь. Також серед кандидатів виявилися і нинішні військовослужбовці та працівники органів внутрішніх справ. Кожен із них розповідав про своє бажання змінювати країну.

Як подорожує український патріарх Філарет

Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет подорожує без охорони, а скриню з митрою несе в руках, попри свій вельми поважний вік. «Погляньте на справжнього Патріарха, на нашого, українського патріарха Філарета!» – зазначив журналіст Юрій Дорошенко.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини