MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 жовтня 2015

3227 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 1 жовтня

Із ким Путін воює в Сирії? Дозвіл на війну. ДОКУМЕНТ

Учорашньою російською мішенню стали території, які контролюють сирійські повстанці. Тож значні сумніви в щирості нещодавніх закликів Путіна під час відвідин Нью-Йорка стають іще обґрунтованішими. Більше того, є повідомлення про те, що авіаударів учора зазнали аж ніяк не військові об'єкти, а мирні квартали. Йдеться про десятки жертв (їх число є різним у різних джерелах), із-поміж яких – жінки й діти.

Bloomberg View: Путіна можуть притягнути до суду за воєнні злочини в Сирії

Росію може бути засуджено навіть у тому разі, якщо вона не брала жодної участі у воєнних злочинах, стверджує Реп. Для звинувачення достатньо довести, що російські офіційні особи були обізнані зі звірствами, що їх чинить Асад, і режимові, який ті звірства робить, надавали суттєву допомогу.

Антимайданівець розповів, що одеський Антимайдан фінансувала Москва. ВІДЕО

Для тих, хто досі не розуміє, яка різниця між нападниками антимайданівцями й людьми, які прийшли на Соборку на мирний марш. Дуже цікаво про Афіну, про Службу безпеки, про некорисливе постачання запальними сумішами, про дуже маленькі ножики, про сприяння і поміч ментів.

The Guardian: Росія тушить сирійську пожежу бензином

Якщо інформація про те, що російські війська обстріляли позиції повстанців, підтвердиться, стане зрозуміло, що кампанія Росії в Сирії має експансивний характер і спрямована проти сил сирійської опозиції, яка борються за повалення режиму Асада, а не супроти ІДІЛ.

Українські виші вперше потрапили до престижного британського рейтингу

Такі результати обумовлені цьогорічним розширенням рейтингу – від ТОП-400 зі 41 країни до ТОП-800 із 70 країн. Власне, українські університети розташувались у хвості на позиціях 601–800. Треба розуміти, що рейтинг Times більш націлений на ранжування світових дослідницьких університетів, а для абсолютної більшості українських вишів ключовою є саме освітня функція.

Чепинога: Кернес – той самий «Моторола», тільки у «Dolce & Gabbana»

Україна без «кернесів»

Країна очищається вже більш як два роки. І ціна такого очищення дуже висока. Але вона нівелюється, коли «кернеси» приходять до влади. Цих людей не повинно бути там. Вони не заслуговують на спокуту. Колишніх «кернесів» не буває, вони одні й ті ж завжди.

Європейські лідери добре знають, хто така Надія Савченко. Для Дональда Туска вона – героїня. ФОТО

Сестра Надії Савченко Віра, президент Європейської Ради Дональд Туск і нардепка Світлана Заліщук

Нам не треба було всім їм нагадувати, хто така Савченко. Це прізвище європейські лідери гарно знають. Туск був зворушений знайомством з Вірою. Сказав: «Надя для мене героїня. Згадую її в кожній промові, де йдеться про Україну. Прикро, що поки що нам не вдалося її звільнити. Але будемо боротися за Надю».

Російський похмільний синдром

Росія, яка усі ці роки прикидалася доброю Червоною Шапочкою, нарешті показала свої кігті та ікла. І, знаєте, все вийшло тільки на краще. Бо хто б міг подумати, що наша нова Воєнна доктрина коли-небудь втілить у собі усі мрії і постулати Степана Бандери. Нарешті ми прямуємо в НАТО. А наші гармати спрямовані на Схід.

Блогер: Моя дитина каже, що ненавидить Дніпропетровськ

Ви не зустрінете тут посмішок і невимушених розмов сусідів у ліфтах. Тут взагалі відсутнє почуття легкості буття. Мені навіть здається, що дніпропетровці починають скидатися на москвичів. Дуже часто особливо у час-пік у громадському транспорті відчуваєш, що тотальна ненависть городян один до одного ось-ось матеріалізується. Тут краще ходити пішки.

«Засідані», «голусування». В одному реченні львівський депутат зробив 13 помилок. ДОКУМЕНТ

Депутат Путас...

Депутат Львівської міськради Юрій Путас зробив 16 граматичних і пунктуаційних помилок у заяві з проханням врахувати його голос під час голосування 30 вересня за одне із земельних питань.

...І його заява

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини