MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 січня 2016

3238 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 27 січня

Делегати ПАРЄ підписали декларацію, у якій закликали до вирішення ситуації з Надією Савченко

Делегати Парламентської асамблеї Ради Європи підписали декларацію, що надає Генеральному секретареві Ради Європи Турбйорнові Ягланду мандат на роботу для забезпечення діалогу між президентами України та Росії без посередників щодо обміну військовополоненими, зокрема – для звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Криворізька міськрада на чолі з Вілкулом провалила перехід на прозорі закупівлі. ФОТО

Одні депутати заявили, що ця система закупівель буцімто належить Коломойському. Інші кричали, що система не є вигідною криворізькому бізнесові, що вона навіть "небезпечна". Директори комунальних підприємств розповіли, що намагалися зареєструватися і з них вимагали гроші, а потім вимагали гроші за кожен лот. Також заявляли, що ніякого законУ про ProZorro немає.

Про демонтаж Шенгенської зони або недопуск туди України не йдеться – нардеп

Громадянам України упродовж дії тимчасових обмежень доведеться додатково пред'являти закордонний паспорт, перетинаючи кордони п'яти зазначених країн. Сподіваюся, що список країн не збільшиться, а питання розподілу біженців та захисту південних кордонів Євросоюзу будуть вирішені якомога скоріше.

Зміни до Конституції по-новому

Як на мене, найкращий вихід – розпочати новий тур зміни Конституції. Внести новий пакет поправок, врахувавши і доопрацювавши зауваження і суперечливі питання. Статус окупованих територій Донбасу і Криму винести окремо і не змішувати з децентралізацією і судовою реформою. І, можливо, саме це питання варто винести або на референдум, або зважати тут на соціологічні опитування.

Як Україні домогтися свого в мінському процесі

Усе те, що потрібно від російської сторони в рамках мінського процесу, і всі питання щодо виборів на Донбасі повинні бути виконані і визначені до набуття чинності конституційної поправки. Таким чином, в України з'явиться достатня суб'єктність, аби тиснути на західне співтовариство, а через нього – і на Росію (для виконання їх частини Мінських угод).

Сценарій подій щодо релігії України в разі перемоги Януковича

Зняли б і УГКЦ, і Київський патріархат (медіаадепти МП досі полюбляють згадувати два протести Генпрокуратури на реєстрацію УПЦ КП). Замість УГКЦ як "греко-католицька" могла би бути зареєстрована "правовірна ГКЦ" Іллі Догнала – та, що зимою 2013-2014 років кликала в Україну путінські війська. Хто не згідний – за кордон або в підпілля!

У Києві представлять фотопроект про історію українського війська – від Київської Русі до сьогодення. ФОТО

Світлини супроводжуються інформацією про тип військової організації, чисельність і озброєння війська, методи воєнного мистецтва та найвизначніші битви відповідного періоду. Перший наклад у 10 тисяч комплектів буде передано до українських військових частин для підтримки інформаційно-пропагандистського забезпечення ЗСУ.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини