MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 січня 2016

2810 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 28 січня

Зміни до Конституції України. Зауваги Ініціативної групи "Першого грудня"

Ініціативна група закликає владу зважити на небезпеку національного розколу в разі, коли нова Конституція України буде ухвалена без належного розуміння і згоди народу, під тиском іноземних держав. Підтримуючи в цілому мирний шлях деокупації Донбасу, очікуємо відкритого і чесного загальнонаціонального діалогу з питань, від яких залежить доля українського народу і держави.

Суд ЄС скасував санкції проти Азарова та деяких членів його уряду

Необхідно наголосити на тому, що юридично рішення суду ЄС не означає невідкладного зняття арешту з активів. Це пов'язано із особливостями санкційного механізму: Рада ЄС щороку ухвалює нові санкції, які щоразу треба оскаржувати наново. Таким чином, у четвер було скасовано лише той арешт, що діяв із березня 2014 по березень 2015 року.

Медична реформа як індикатор національної неспроможності

Пам'ятаєте Ганну Герман, уродженку села Колодрубів, Миколаївського району Львівської області? Так, це та сама, що колись працювала на радіо "Свобода" і називалася Ганною Герман-Стеців, а потім, коли стала особою, наближеною до Віктора Януковича, позбавилася "ганебного" "Стеців" у своєму прізвищі. Пригадуєте чим Герман займалась у часи прем'єрства та президентства Віктора Федоровича?

Вікно реформ зачинилося, але народ встиг пропхати туди ногу – Пекар

Славетний український історик Ярослав Грицак каже, що на модернізацію іде в середньому 50 років. Не тому, що процес модернізації повільний, він насправді є досить швидким, а тому, що постійно відчиняються вікна можливостей, але ними не послуговуються, тож вони зачиняються, і треба чекати нового вікна. Класичний приклад невикористаного вікна можливостей – Помаранчева революція, 2005 рік.

Парламент змінив процедуру ухвалення змін до Конституції

Законом передбачено, що якщо законопроект про внесення змін до Конституції України (який за висновком Конституційного Суду України відповідає вимогам статей 157, 158 Конституції України) був попередньо схвалений Верховною Радою і не був розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення, то такий законопроект розглядається Верховною Радою на наступній за нею черговій сесії.

Декомунізація: сумнівні моменти на конкретному прикладі

Свої погляди про цей процес я неодноразово висловлював, хоча комусь вони можуть здастись надто оптимістичними. Я казав, що пріорітетом має бути повернення історичних назв, а не придумування нових чи ритуальна "смислова кастрація" радянських. Я також висловлював переконання, що в 99% випадків історична назва для будь-якого села існує, а коли не існує – то це значить лише, що погано шукали.

Несамовита Варшава: палаци королів, дика Вісла та атмосферне старе місто. ФОТО

Проте полякам вдалося майже неможливе – вони наново відбудували історичний центр. Придивіться до року на фасаді. Зробили так якісно, що цей можна сказати новобуд занесли до ЮНЕСКО. Центр у свою чергу розбивається на Старе та Нове місто. Серцем першого є Площа Ринок із варшавської русалкою – Сиреною.

Інформаційна орбіта Росії. Навіщо українцям новини з-за східного кордону

На моє глибоке переконання ті реальні або віртуальні особи, які поширюють в українському сегменті ФБ та взагалі Мережі московські новини, свідомо чи несвідомо сприяють, аби Українці залишались в інформаційній орбіті Московії.

Соціальний ролик про тих, хто відмовляється вивчати англійську мову. ВІДЕО

Найкращі паркові зони для зимових прогулянок. ФОТО

Директор КП "Київський центр розвитку міського середовища" (Київські парки) Денис Пивнев у Facebook опублікував список найкращих паркових зон для приємних зимових прогулянок.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини