MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 лютого 2016

2158 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 лютого

Політолог: Порошенко підписав те, що підриває демократичні принципи волевиявлення

Тепер законодавство дозволяє партіям висувати одних кандидатів, а в парламент проводити інших. Це підриває демократичні принципи волевиявлення, згідно з якими виборець повинен розуміти, за кого він голосує. Очевидно, це нововведення обслуговує інтереси великих партій і їхніх лідерів. Партійні лідери можуть істотно змінити склад Верховної Ради, яку обирає народ. Це політична махінація, порушення засад демократії, зокрема, принципу прямого волевиявлення громадян.

Сьогодні 145 років із дня народження Лесі Українки. ВІДЕО

Справжнє ім'я української письменниці – Лариса Петрівна Косач. У будинку Косачів частенько збиралися письменники, художники та музиканти, тому не дивно, що вже у чотири рочки дівчинка навчилася читати, в п'ять – грати на роялі, а у вісім стала писати перші вірші. Леся Українка знала декілька іноземних мов, що давало змогу пізнавати широку палітру класичних творів світової літератури.

Нацрада вимагає переглянути дозволи на роботу для журналістів із РФ

"Дав протокольне доручення на звернення до МВС та МЗС зі проханням переглянути робочі візи російським журналістам на предмет мети їхньої роботи на теренах України, особливо тих, що приїхали після початку війни в Україні", – написав керівник відомства Юрій Артеменко. Він також акцентував, що вважає телеканал "Інтер" відповідальним за інцидент із лайкою в ефірі під час сюжету про Небесну сотню.

Нехтування мовою і культурою – нищівне для держави і нації. Приклади з історії

Ніщо не є таким постійним, як мова і культура. Змінюється кількість і якість населення, рівень економічного розвитку, навіть ідеологія та релігія. Але мова і культура залишаються і є потенційною бомбою вповільненої дії, яка може в певний момент підірвати державність. Будуючи українську націю на засадах двомовності і тішачись з того, що нас об'єднують вищі ідеї, ми закладаємо під власний суверенітет той самий нищівний механізм.

Система проти змін: як у ГПУ протистоять реформам

Мушу визнати, що наразі на будь-які кроки, метою яких є зміни в системі, ГПУ відповідає каральними заходами стосовно їх ініціаторів. Усе це дає мені підстави зробити однозначний висновок – ерівництво ГПУ має намір із таким самим запалом, аж ніяк не скидаючи обертів, і надалі продовжувати свою "борню" із будь-якими спробами реформування системи.

Прямо на території військової частини в Києві поставили церкву Московського патріархату. ФОТОФАКТ

Користувач Ростислав Мартинюк звертає увагу на парадоксальне явище. У Дарницькому районі Києва, прямо у військовій частині побудована церква Московського патріархату, організації, яка фактично підконтрольна Москві.

Інтернет оцінив новинки фейсбуку і пропонує свої варіанти. ФОТО

Тепер емоції щодо світлин і дописів не обмежуються сухим "уподобати": у відповідь можна розізлитися, поплакати, поспіятися, здивуватися й позначити вподобане сердечком. Та в кмітливих користувачів інтернету власне бачення такого оновлення. Гумористична реакція мережі – далі в нашому матеріалі.

Україна виконала три з п'яти вимог для безвізового режиму з ЄС – Лещенко

ЄС зараховує ухвалення поправок до трьох законів минулого тижня, але 1) ЄС не зараховує закон про декларування, за яким кримінальна відповідальність запроваджується лише з 2017 року; 2) ЄС чекає на формування Національного агентства запобігання корупції. Якщо Україна хоче скасувати візи влітку 2016 року, вона має найближчими тижнями поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях уже цього року, а також дообрати трьох членів НАЗК.

Facebook, Twitter і Google відмовляються блокувати проросійських терористів – волонтер

Український фахівець із веб-безпеки, засновник волонтерського руху "Українські кібервійська" Євген Докукін заявив про те, що соцмережі Facebook, Twitter, а також пошукова система Google ігнорують прохання українських IT-волонтерів блокувати профілі терористів, які перебувають під санкціями США.

Чому Литва має гідного президента. ФОТОРЕПОРТАЖ зі книжкової виставки у Вільнюсі

Нація, яка читає, не може дозволити собі розкіш утримувати на своїй шиї натовп брехливих, зажерливих і недієздатних політиків. Литовці голосують розумом, а не за кіло гречки чи пляшку олії, бо розуміють усі наслідки бездумного чи купленого голосування. А розум мають, бо ЧИТАЮТЬ! Хочу нагадати вам, друзі, що населення Литви – всього 2,8 млн. жителів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини