MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 березня 2016

4209 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 березня

Ясинуватська розв'язка. Докладний розбір ситуації в найгарячішій точці АТО від учасників подій

За останній тиждень Ясинуватська розв'язка стала найгарячішою точкою в зоні АТО і першою за довгий час успішною військовою операцією наших військ. Ми не порушували тут мінських домовленостей і не застосовували заборонених озброєнь. Просто відновили свій контроль над частиною Авдіївки. І більше не дозволимо обстрілювати наші опорники практично впритул. Ми відбили черговий напад і пішли наздоганяти ворога, звільняючи одночасно свою ж землю.

Нестерпна легкість законотворення: до проблем тотальної законотворчості

Існують непоодинокі свідчення того, що окремі депутати копіюють урядові законопроекти, розміщені для громадського обговорення, та реєструють їх в апараті Верховної Ради як власні. Загальним діагнозом такого "законопроектного чаду" є те, що розробкою законопроектів легковажать. Поруч із цим феноменом крокує інше явище вітчизняного політикуму гарячковість. Усі рішення слід ухвалювати "негайно", "на вчора".

Володимир Кличко подарує квартиру Марії Стус

"Я поговорив з братом, і ми вирішили, як розв'язати складну ситуацію з житлом для Марії Стус – сестри відомого українського поета Василя Стуса. Пані Марія через російську агресію і військові дії на Сході була вимушена покинути рідний Донбас. І сьогодні їй доводиться мешкати в скрутних умовах. Володимир погодився купити і подарувати квартиру Марії Стус. Уже найближчими днями".

Кінець Донбасу? Донецька ідентичність зникає

Ймовірно, ми є свідками розпаду Донбасу. Мова не лише про воєнні поділи. Йдеться про розпад самої донецької ідентичності. Тепер, як показують найновіші дослідження, вона зникає. Звісно, не варто спішити з проголошенням кінця Донбасу. Але варто розуміти, що сучасний конфлікт в Україні значною мірою є конфліктом між двома форм(ул)ами модернізації: старої, індустріальної, радянської, але насправді ще з ХІХ століття – і нової, постіндустріальної, з ХХІ століття.

Київ нарешті має вулицю видатного дослідника Голодомору Джеймса Мейса. ВІДЕО

Схвальні враження від постання вулиці Джеймса Мейса в українській столиці висловлюють лідери думок, чільні представники нашої інтелігенції. Так, медійник, фахівець із довготермінових стратегій Євген Глібовицький уважає це перейменування "дуже символічним": "Джеймс Мейс – один із тих, хто заклав змістовний фундамент для суспільних змін, які визначили сучасну Україну. Я мав щастя бути його студентом, хоча зрозуміти його велич почав набагато пізніше".

Кримські тези. Чому Україна не змогла втримати Крим і Донбас

Українська громада може робити скільки завгодно зусиль щодо деокупації Криму, але якщо український правлячий клас налаштований торгувати з окупованим Кримом, то це не буде ефективним. Якщо український правлячий клас внутрішньо вже попрощався з Кримом, але мовчить про це, то всі зусилля української громади будуть марні.

Коли жданиками годують і що має бути замість "лежачого поліцейського"

У словосполученні лежачий поліцейський слово лежачий не викликає заперечень, оскільки це дієприкметник, що втратив дієслівні ознаки і став прикметником. Порівняймо: квітучий, болючий, цілющий. А замість поліцейський потрібно вживати поліціянт. Отже, лежачий поліціянт. Теоритично фемінізувати слова президент, дипломат можна. Маємо ж такі назви, як завідувачка, лікарка, лідерка, режисерка, прем'єрка. Тож можливі й президентка, дипломатка.

Франківські актори оприлюднили відео проти засилля російського контенту в Україні. ВІДЕО

"У той час, коли найкращі сини нашої нації гинуть від рук російського агресора, ми категорично проти присутності на території України низькопробних так званих театральних команд, проти розвитку російської кіноіндустрії, проти присутності в медійному просторі низькопробної музичної попси. І підтримуємо позицію своїх колег щодо заборони російського контенту, контенту країни-агресора, в медійному просторі України", – зазначив Ростислав Держипільський, режисер, народний артист України.

Надія Савченко йде шляхом Мустафи Джемілєва – блогер

Мустафа Джемілєв не був такий один, і Надія Савченко не одна така в наш час. Але досвід минулого показав: достатньо навіть одної такої людини, як вони, щоб їхній народ отримав силу духу і незламність у боротьбі на ціле покоління наперед. Одна така людина здатна своїм прикладом ушляхетнити цілу націю.

Львів уже створив й успішно утвердив свій бренд. Решті українських міст час надолужувати

Побувавши у Сумах і Полтаві, помітив культурну експансію Львова. У цих містах є кілька "Львівських кав'ярень", закладів типу "Штруделя", у меню ресторанів ви знайдете "самаколики" і так далі. Тобто в країні склався стереотип: якщо кава й авторські кондитерські вироби, значить Львів. Я можу тільки поаплодувати Львову – це реальний успіх творення бренду міста. Але з іншого боку, мені прикро, що інші міста, включно з Києвом, настількі пасивні у питаннях свого іміджу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини