MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 березня 2016

2699 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 23 березня

Надія Савченко заборонила оскаржувати вирок і подякувала усім за підтримку

Незаконно засуджена в Росії українська льотчиця Надія Савченко попросила адвоката Марка Фейгіна й далі захищати її інтереси в Росії, але при цьому вона заборонила йому подавати апеляцію на винесений їй вирок. Про це вона повідомила в листі Фейгінові. Також адвокат оприлюднив лист Савченко із вдячністю українцям і політикам, які її підтримали, а також адвокатам і сестрі Вірі.

Чи обміняють Савченко на російських окупантів із ГРУ залежить від Путіна – правозахисник

Потрібно рішення російського керівництва. По суті, вони грають її життям. Можливий обмін. В СРСР неодноразово обмінювали засуджених правозахисників на діячів комуністичного режиму або радянських шпигунів. Це політичне рішення питання. Воно означає, що в Росії не виконують рішення російського суду щодо Савченко, а в Україні – рішення українського суду щодо полонених російських офіцерів.

Тест на європейськість

Дійсно, прикро усвідомлювати, що майже кожна громадська або муніципальна ініціатива, що розрахована на бодай елементарну взаємну відповідальність громадян, зазнає фіаско. Невже ми дійсно заслуговуємо того епітету, яким нас визначив автор матеріалу? Чого там приховувати – спочатку декларуємо прагнення до європейського стилю життя, вимагаємо від влади сучасних засобів самообслуговування, а потім відкриваємо об них пляшки з пивом.

Нині маємо винайти або перевинайти себе – Євген Глібовицький про модернізацію України

Зараз ми в ситуації, коли потрібно змінитися. Нема альтернативи. Для початку нам треба зрозуміти – яке найкраще майбутнє може мати Україна. І потім будувати його. Ситуацію, подібну до теперішньої нашої, пройшли багато народів. Взяти б чехів наприкінці XIX століття або американців напередодні проголошення незалежності. Вони теж були в точці історії, коли їм треба було винайти або перевинайти себе. Ми зараз – у такій точці. Наступні покоління українців матимуть уже значно нудніші завдання.

"Всем Спасибко – все свободны". Як у Києві обирають головного архітектора міста

Київ – у кризі. Звертаємось до всіх, хто готовий почути. Ми всі кинулися будувати країну, не збудувавши наші міста. Ми обговорюємо зміну уряду, стрибаючи через калюжі на розбитих тротуарах. Але наш життєвий простір не закінчується дверима квартири. Вулиці і площі, парки і набережні – наші. Міста належать нам цілком і повністю.

В Одесі будують дублікат Оперного театру... для проживання

Із подачі зодчих архітектура витримана в ренесансно-класичному стилі. У зовнішньому вигляді будинку, як і в оформленні театру, переважають елементи віденського бароко. Фронтон обліплений химерними орнаментами, музами й ангелами, що грають на арфах, лютнях і цимбалах. А головна подібність з Оперним – це увінчаний шпилем купол. Автор проекту каже, що всередині оздоблення не поступатиметься зовнішній пишності.

Івобобулізація України нічим не краща за кіркоровізацію – Макаров

Механічна заміна однієї попси на іншу не врятує ані української культури, ані української мови. На щастя, за останні чверть століття виросло ціле покоління гуманітаріїв, що занурене в сучасні контексти й комунікує зі світом без проміжної станції у вигляді російської мови. Якщо "покоління Могилянки" візьме гору над "поколінням культпросвітучилища", українська мова неодмінно й неминуче продемонструє свою конкурентоспроможність.

Картина Івана Семесюка "Золотий Іво Бобул"

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини