MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 травня 2016

1864 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 18 травня

72 роки як примусом переселили 183 тисяч кримських татар

Це був геноцид у точному юридичному значенні цього слова. Згадаємо сьогодні загиблих і не забуваймо ні на день, що зараз в Криму здійснюється друга повзуча депортація кримськотатарського народу російською державою, яка має на меті розчинити кримських татар у загальній масі, примусити їх відмовитися від власної етнічної та релігійної ідентичності. Нічого з цього не вийде, але ми всі маємо допомогти кримським татарам у цій складній для ситуації, коли вони знову стали об'єктом переслідувань, в тому числі кримінальних – цілком безпідставних, провокацій тощо.

Засідання Тристоронньої контактної групи: проведення виборів в ОРДЛО як і раніше не видається реальним

Обстріли, що тривають, не лише загрожують життям мирних мешканців Донеччина та Луганщини, а й роблять проблемною подальшу роботу із політичних, гуманітарних й економічних питань. За таких умов проведення виборів в ОРДЛО не видається реальним. Під час сьогоднішньої зустрічі Тристоронньої контактної групи мова йшла про виконання представниками ОРДЛО взятих на себе повноважень згідно із протоколом від 19 вересня 2014 року – йдеться про звільнення всіх територій, захоплених попри домовленості, в тому числі й Дебальцева.

Перед канадським парламентом депутати й активісти сформували національний символ кримських татар. ФОТО

До річниці депортації кримських татар перед парламентом Канади провели мітинг пам'яті та зібрали масштабний флешмоб, під час якого депутати та активісти виклали золоту тамгу – національний символ кримськотатарського народу. "Так сталося, що наш народ об'єднала не дата тріумфу, перемоги, а трагічна дата депортації, – сказав Мустафа Джемілєв, легендарний кримськотатарський лідер, який узяв участь в урочистостях. – Але я вірю, що у нас скоро з'явиться славна дата – дата звільнення Криму від окупації й дата відновлення територіальної цілісності України".

На випередження: яким має бути Крим по звільненню від російської окупації?

Це має бути не просто автономна республіка, а саме кримськотатарська автономна республіка. Як би мало не було кримських татар на півострові зараз, ми маємо розуміти – ЧОМУ їх стало так мало. Зрозуміти і визнати – це їхня земля. Для цивілізованого розвитку Крим може бути або автономією в складі України, або незалежною державою в дружніх і союзницьких взаєминах з Україно. Тобто Росії в цій схемі нема ніяк – ані опудалом, ані тушкою. Напевно, національна автономія в складі України реалістичніша перспектива.

Голослівні виступи з елементами піару – в ГПУ прокоментували заяву Януковича. ВІДЕО

Начальник управління спеціальних розслідувань головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Горбатюк прокоментував сьогоднішню заяву Віктора Януковича стосовно замаху на нього. "Заяви про те, що йому загрожує на теперішній час небезпека, тому що в лютому 2014 року начебто був замах теж не відповідає істині. Тому що за результатами того провадження, за заявою захисників Януковича, що в лютому на нього був скоєний замах, такі факти не знайшли свого підтвердження", – повідомив Горбатюк. Також він назвав заяви адвокатів Януковича піаром.

Особливості вступної кампанії 2016 року

За словами Інни Совсун, громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території Криму мають право на здобуття вищої освіти на конкурсних засадах за кошти державного бюджету в межах квот, що визначатимуться Міністерством освіти і науки. Відповідний закон був розроблений за ініціативою міністерства та прийнятий парламентом кілька місяців тому. Сьогодні також створюються додаткові можливості щодо вступу до вищих навчальних закладів осіб, які проживають на території проведення АТО, до університетів Луганської та Донецької областей, де здійснюють свої повноваження обласні військово-цивільні адміністрації, а також до евакуйованих університетів із зони АТО.

Еквадорський чарівник, або Як побутові предмети ввести в ілюстрацію. ФОТО

За допомогою простеньких малюнків і звичних предметів художник-ілюстратор з Еквадору створює цікаві колажі, які немов оживають прямо на ваших очах. Як це зазвичай і буває, все почалося з випадковості: жива квітка впала на схематичний нарис, і народилося зовсім нове зображення. Ідея припала Хав'єрові Пересу до душі, й він почав створювати все нові й нові роботи. У пригоді стає все – виноград, мандарин, печиво, цвяхи. Навіть чіпси з легкої руки автора перетворюються на чарівний бант, а цвяхи – на колючки дикобраза.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини