MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 травня 2016

2419 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 17 травня

Поволі їдь, далі заїдеш: терпіння – запорука перемоги України й Майдану

Нинішні українські можновладці не стануть ліпшими, якщо громадянське суспільство України, медії та Захід наполягатимуть на тому, що вони безнадійно корумповані й через це повинні зійти зі сцени. Звісно, вони корумповані й авжеж мають піти, але українцям, перш ніж кричати "стратити всіх!", слід замислитися – які святі прийдуть їм на зміну? Одержимість найвищими стандартами моральної чистоти тут хибує на результат. Святих називають святими саме тому, що вони є винятками з правила. Більшість людей – надто більшість політиків – радше схиляються до лав грішників. Чеснота, доброчесність, як і успішна зміна, є набутком напруженої роботи – а не гільйотини.

Подивитися на "короля неба" – Ан-225 – з'їхалися десятки тисяч австралійців

Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія" авіакомпанії "Авіалінії Антонова" приземлився в аеропорту міста Перта, що в Австралії. Це перший візит Ан-225 до континенту. "Мрія" доставила із Праги генератор компанії Brush. Його довжина – 8,8 м, висота – 3,17 м, ширина – 3 м, вага – близько 118 т. У ролі розподільної конструкції використовувалися двотаврові сталеві балки загальною вагою 5,2 т. Це інженерне рішення дозволило суттєво заощадити на виробництві спеціальної розподільної рами та скоротити терміни підготовки до перевезення. Подивитися на українського "короля неба", як охрестили його місцеві ЗМІ, прибули десятки тисяч австралійців із різних куточків материка.

У полоні російської пропаганди

Міністерство інформполітики чи то пак Мінстець – це взагалі якась неймовірна афера, яка коштує нам мільйони гривень, але наслідків їхньої діяльності нема. В Україні чудово себе почувають ворожі нам сайти й канали, але увагу на них Нацрада й Мінстець звертають лише тоді, як уже добрі люди починають у дзвони бити. А до того вони нічого не бачать. Безглузда атака на "Миротворець" насправді демонструє наскільки сильно просякла наша держава московськими холуями. Бо чомусь спільнота не протестує, коли в Лугандоні вивішують дані про українських патріотів та журналістів.

Макова революція. У боротьбі за українську Україну

Подолання тоталітарного минулого триває – деякі його символи досі довкола й серед нас

Червоний мак на одязі не є мертвим символом Дня пам'яті та примирення, з нього розпочався процес "подолання минулого". Під теплим промінням українського сонця починають рости нові макові пелюстки, на яких з'являються раніше невідомі історичні факти. І найголовніше тут те, що українці прагнуть поливати цей мак і плекати його. Українська молодь зацікавлена в пізнанні власної історії та її поширенні. Український інститут національної пам'яті зі свого боку робить усе можливе, аби заохотити молодих людей узяти активну участь у такій революції.

Невідома трагедія Закарпаття. Історія депортації.

Якщо період із 1939-го по 1944-й роки для місцевого населення Закарпаття пройшли порівняно спокійно, то справжня війна почалася саме після його "визволення". Щонайперше військова влада зігнала багатьох чоловіків призовного віку, переважно угорців, німців, чехів і євреїв, у концентраційні табори під приводом трьохденних відновлювальних робіт – "кіш-роботи", як стали називати їх місцеві. В подальшому це найбільш працездатне населення краю партіями вивозилося на схід та північ Радянського Союзу, в Сибір або деінде. Багато хто вже ніколи не повернувся. Ці три дні для моїх діда та прадіда виявилися десятьма роками на Сахаліні.

Вірші на честь російських окупантів у Криму: на кожну цензуру є болт із лівою різьбою

На кримський окупаційний сайт !Nформер надійшов лист від імені героя Радянського Союзу Андрія Черцова (особа реальна, йому 99 років, живе в Москві) з віршами, присвяченими особисто окупаційному "губернатору" Меняйлу. Ну, звичайна стареча графоманія, вони й вивісили разом із портретом автора. Невдовзі довелося прибрати, бо з'ясувалося, що це АКРОСТИХ: треба читати перші літери кожного рядка. На кожну цензуру є болт із лівою різьбою.

У київському метрополітені запускають кольоровий потяг-стінопис. ФОТО

Іспанський художник Кенор Мартінез Ванберґен завершив роботу над розписом одного із потягів метро в рамках проекту "ArtUnitedUs"‬, про що повідомляють на своїх сторінках у "Фейсбук" організатори масштабного стінопису. Поїзд почав курсувати червоною гілкою вже сьогодні, 17 травня, о 14:00. На презентації проекту художник зазначив, що вважає наш метрополітен найгарнішим у світі. На цьому потязі робота не закінчується: в серпні та вересні ще два художники з Італії та Іспанії розфарбують інші рухомі склади. Загалом до кінця року митці планують надати яскравих кольорів іще чотирьом-п'ятьом поїздам.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини