MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 червня 2016

3282 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 13 червня

Reuters: Україна вважає запропоновані Росією ціни на газ завищеними і планує закупівлі в Європі

Радше за все Україна проігнорує нещодавню пропозицію Росії про постачання газу в третьому кварталі 2016 року, і віддасть перевагу торговельної співпраці з країнами Європи, заявив Юрій Вітренко, заступник голови української державної енергетичної компанії "Нафтогаз". "За таких умов ми не купуватимемо газу в " Газпрому ". Придбаємо всі необхідні обсяги на європейському ринку. З цим не буде ніяких проблем", – зазначив Вітренко. Україна не купує газ безпосередньо в Росії з листопада 2015 року.

Кернес як і раніше певен, що зуміє звідусіль викрутитися – журналіст

Феєричне інтерв'ю з міським головою Харкова Геннадієм Кернесом на "Українській правді" нагадало чи то "Малу землю" чи то нев'янущий бестселер Володимира Чередниченка "Віктор Янукович". Кримінальний "авторитет" "Гепа" представлений таким собі королем гламуру й удостоєний просто компліментарних поетичних рядків: "Спортивний, у коротких шортах, із фактурними ногами й бісами в очах"; "Відпочивальники підходили до Кернеса, тиснули йому руку, дякували за відпочинок і щасливе дитинство їхніх онуків та нащадків"; "Якоїсь миті харків'ян-шанувальників, охочих сфотографуватися з Кернесом, привітатися, обійняти і підтримати, стало так багато, що ми відчули себе масовкою на зйомках передвиборчого ролика кандидата в депутати".

Розгрібати, будувати і бити по руках тих, хто краде. Рецепт економічного дива по-українськи

Цинічно усвідомлювати, що за той час, що ми будемо "наздоганяти Польщу", Польща наздожене яку-небудь Велику Британію. Цинічно бити по руках тих, хто краде. Цинічно відправляти дітей вчитися до Польщі та Великобританії, поки крадуть. А оптимізм – його теж є, чим шукати. Наш путін помер, а іншим ще чекати і чекати (головне, нового не виростити). Жартую. Якщо серйозно, то епохи змін завжди відкривають великі можливості. Вчіться їх бачити і шукайте скрізь.

Четверо претендентів для "Борисполя": відомо, чиє ім'я можуть присвоїти летовищу

Хочу наголосити на двох моментах: 1) будь-яке перейменування головних повітряних воріт України можливе виключно після широкого громадського обговорення; 2) відповідно до нормативних актів, зміна назви (присвоєння ім'я) відбувається за поданням трудового колективу аеропорту. Сама тема цікава, відповідає загальносвітовому трендові, але вирішальну роль має думка громадськості. За підсумками наради визначилися, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" може носити ім'я: 1) Ігоря Сікорського; 2) Казимира Малевича; 3) Олега Антонова; 4) Павла Чубинського.

Володимир-Волинський та Новоград-Волинський. Трохи про перейменування

Володимир-Волинський так назвали після поділу Польщі, аби відмежувати від клязьменського "Владіміра". При тому, що і той, і той названий на честь київського князя, але Волинський-Володимир – старший. Тобто, за логікою, він має бути просто Володимиром. Але з назви можна припустити, що саме український Володимир – "менший брат" російського. З Новоград-Волинським історія трохи інша. З якогось дива Катерина ІІ перейменувала Звягель на Новоград, і щоб ніхто не дай боже не сплутав з "Новгородом" – додала "Волинський".

У Солом'янському суді Києва вигоріла канцелярія. ФОТО

За інформацією рятувальників, 13 червня о 3:33 надійшло повідомлення про пожежу у триповерховій будівлі по вул. Максима Кривоноса, 25. Вогнеборці в ході розвідки встановили, що пожежа виникла в загальному коридорі на другому поверсі. "Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено меблі, оздоблення стін, облицювання дверей приміщень, інформаційні стенди. На місці події працювало вісім одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 26 чоловік особового складу", – йдеться у повідомленні рятувальників. Внаслідок пожежі жертв та постраждалих немає. Причина пожежі наразі встановлюється.

Проект "Історична зупинка": як у Вінниці популяризують декомунізацію. ФОТО

У рамках проекту "Історична зупинка" днями у Вінниці на перейменованих зупинках громадського транспорту з'явилися плакати з колажами й текстами. Їх головна мета – популяризація нових назв і, що найважливіше, постатей і подій, які нещодавно з'явились у міській топоніміці.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини