MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 червня 2016

2137 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 червня

Луценко: У разі скасування люстрації ініціюватимемо ухвалення нової – ширшої і жорсткішої

Люди, які фабрикували справи проти Євромайдану, ті, хто замішаний у переслідуванні опозиції часів Януковича, не мають морального права і не повинні мати юридичної можливості залишатись або відновлюватись на своїх посадах.Якщо Конституційний суд піде проти волі народу України – це стане початком кінця цього складу суддів. У випадку скасування закону про люстрацію я буду звертатись до народних депутатів партії, фракцію якої я очолював, з пропозицією прийняти новий закон "Про безумовне очищення влади". Причому в новому законі база тих, хто підлягає перевірці, має бути розширена, а критерії повинні стати ще більш жорсткими.

А що би зараз зробив генерал де Голль?

Зараз Україна перебуває в такій самій боротьбі, як і Франція у сорокових роках ХХ століття. Тому ми розраховуємо на підтримку наших європейських партнерів. Ми знаємо, що французи як ніхто розуміють, що таке окупація, що таке боротьба за свою незалежність. Я не хочу думати, що цінності, які несе світу Франція, можуть бути піддані ревізії в догоду політичним, чи комерційним інтересам. Це цінності волелюбності та захисту свободи. Я запитую у себе: що би зараз зробив Шарль де Голль, який зумів об'єднати весь світ для визволення Франції? Як би він сьогодні вчинив, коли ми маємо ідентичну ситуацію, – коли Україна об'єднала весь світ проти російських окупантів.

Україна довела, що цілком може обходитися без російського газу – економіст

Майже 200 днів Україна не купує жодного кубометра газу в Російській Федерації. Міністерство енергетики Росії запропонувало поставляти Україні "блакитне паливо" за ціною $177 за тисячу кубометрів. "Нафтогаз", тим часом, відмовляється від цієї пропозиції, вважаючи ціну завищеною. Українська сторона виходить з того, за якою ціною можна купити газ на європейському ринку. Питання в тому, що для нас вигідніше, як у прямому, так і в опосередкованому сенсі. Не варто забувати, що газ - не тільки економічне, але і політичне.

Серце Південної Америки: життя після інфаркту. ФОТО

Пересічний парагваєць знає про Україну більше, ніж українець про Парагвай. Виходиш на центральну площу Енкарнасьйона, дивишся наліво – Тарас Григорович і пам'ятник жертвам Голодомору. Перший переселенець з України ступив на парагвайську землю у 1927 році, проте основна хвиля імміграції припала на 30-ті роки минулого сторіччя. ... Незважаючи на систематичну аритмію, серце континенту "V" продовжує активно працювати. Парагвай, до речі, у багатьох моментах схожий на Чілаверта – вміє відбивати удари, може й сам вламати тягла, як це було під час Чакської війни із Болівією і, безперечно, він вартий того, аби про нього знав увесь світ.

Грибовицьке сміттєзвалище: а чи це проблема лише Львова?

Є проблема - проблему можна вирішити і потрібно вирішувати. Проблема міського голови це одне, а проблема міста, і не лише Львова, а і багатьох міст, які мають перейти на новий рівень екологічного мислення – в тім і утилізації сміття - це інше. І це виклик цілій країні – і прем'єру, і президенту, і громадянам, які мають змінити свій спосіб мислення. Це не лише проблема Львова. Бо їдучи потягом "Львів – Київ" ледь не в кожній посадці любуєшся купами все того ж сміття - і в прямому сенсі слова, і в політичному.

"Справжні Люди... Вас так багато". Історія про американський народ і місцеву поліцію

Працівники відразу ж поставили весь магазин на вуха і почали передивлятись записи з камер відеоспостереження. Водночас, коли це все відбувалось, я набрала 911 і підійшла до одного поліціянта, який спокійно собі стояв на службі неподалік магазину. Поки я йому панічно/слізно розказувала, що відбулось, під'їхала поліційна машина (яку я викликала), і вони разом із копом пообіцяли мені, що не залишать мене у цій ситуації. Ми всі сіли в машину і поїхали до поліцейського відділку NYPD.

Вінниця: купа дрібниць, що вказують на осмисленість

У Вінниці відчувається, що хтось думав над дрібницями, які роблять місто містом. Ну ось трамваї ці старі, але швейцарські, люксові - це ж просто шик, бо ніщо не впливає так на міський ландшафт як трамваї. Або, що на всій центральній вулиці Соборній, широкій, як проспект, нема світлофорів – пішохідні переходи й перехрестя нерегульовані. Здається нонсенс, зроби таке в Києві на будь-якій вулиці, буде колапс, або пішоходи безперервно бігтимуть, незважаючи на транспорт, або джипи пішоходів давитимуть, як не в себе. А тут якось розходяться, пропускають одне одного, що потребує певної вихованості, і виходить це швидше, ніж якби світлофори були, що для одних, що для інших учасників руху.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини