MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 червня 2016

2133 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 16 червня

Верховна Рада просить у Вселенського патріарха незалежності церкви від РПЦ

Парламент зауважує, що стан православної церкви в Україні свідчить про те, що вона вже давно за всіма належними критеріями готова до статусу помісної автокефальної церкви. "Сучасна Україна – це самостійна держава, суверенітет якої визнається усім світом; український народ має власну самобутню культуру, яка плекає його ідентичність. Крім того, кількісні показники життя православної церкви в Україні свідчать, що ця церква не лише досягла необхідного для автокефального буття рівня, але й стане найчисельнішою православною церквою світу, якщо зможе подолати поділ", – сказано у тексті.

Newsweek: Вступ України до НАТО лиш питання часу – Парубій

Україна після здобуття незалежності в 1991 році довгий час дотримувалася позаблокової політики нейтралітету. Однак після анексії Росією Криму 2014 року й початку агресії Москви на Донбасі, Київ наполягає на поглибленні зв'язків із Заходом. Новий український урядназвав членство в НАТО своєю метою вперше з 2010 року, коли Київ підтвердив позаблоковий статус. У лютому цього року український президент Петро Порошенко підписав указ про відкриття першого офіційного представництва НАТО в Україні.

Віднині щонайменше 35% пісень на радіо гарантовано лунатимуть українською – Кириленко

Труднощі, що супроводжували прийняття цього закону, лише підтверджують, наскільки фундаментальними для України є питання національної ідентичності. Які тепер прямо стали питаннями національної безпеки. Наслідки багаторічної путінської політики упослідження та знищення української ідентичності невблаганно долаються. Прийнятий сьогодні парламентом закон про українські квоти для радіо тому чергове підтвердження.

Комунізм посеред нас

Можна собі уявити, скільки зусиль і ресурсів потрібно для того, щоби хоч трошки регенерувати той тип людини, який був нормальним, не потворним. Комунізм посеред нас. Комунізм у нас і в наших дітях. І це не є провиною. Провина полягає у тому, щоби не визнавати цієї хвороби. І нічого не робити для спільного лікування. А тому першим кроком до глибокої декомунізації мало би бути не забуття, а нагадування. Ретельне вивчення того, що було для того, щоби потім не казати, що ніхто не знав правди, а тому й не може почуватися винним, хворим.

Кібероборона: нейтралізувати кібератаки

Іноді мета кібератак – поширення інформації. У пропагандистських нападах важливу роль можуть відігравати комп'ютери й мережі, як пишуть аналітики Об'єднаного центру НАТО в Таллінні в якісній книжці про війну Кремля в Україні. А ще є атаки на об'єкти інфраструктури загальнонаціонального значення, у результаті яких по всій країні може зникнути світло або каналізаційні системи запрацюють у зворотному напрямку. Поки що це тільки уявна загроза, але виключати не можна нічого.

Атака на декомунізацію: як розігнати фейкову хвилю (коротка інструкція)

Основою теоретичних узагальнень стала історія із статтею Джоша Коена у виданні "Форейн Полісі". Моє спростування зазначеної у публікації брехні, досі готується до друку у солідному виданні. А тим часом з'явилися її переклади і перекази – французькою, німецькою, іспанською, польською, чеською, литовською, звісно – російською мовами. Вчора, 15 червня, публікував іспанський переказ, нині – литовський.

Чим більше Україна показуватиме волю до перемоги, тим більше нас підтримуватимуть

Едвард Лукас сказав, що в нас є набагато більше, ніж Захід може нам дати. В Україні є гроші (тільки не в тих руках), є воля до боротьби і є цінний досвід, набутий в умовах боротьби. І ще було сказано, що в світі немає жодного прикладу швидкого реформування країни. Це довгий і складний шлях, який має бути пройдений. І це саме ми, хто диктує порядок денний вирішення конфлікту зараз. Заходу насправді байдуже, головне щоб мир і стабільність. Нам можуть розповідати різні казки, але тільки наше бажання визначає, яким буде наше завтра.

Українська школярка стала срібною призеркою Всесвітньої олімпіади з екології

Катерина Малкіна є ученицею Маріупольського технічного ліцею. Школярка запропонувала ідею утилізації пластикових відходів. В олімпіаді з екології брало участь 200 осіб із 49-ти країн світу. Рішення проблеми утилізації Катерина планує розв'язати за допомогою личинок жуків. У Нідерландах школярка представила свій проект, вирішення проблеми утилізації поліетилену та збереження природних ресурсів і стала срібною призеркою восьмої Всесвітньої олімпіади з екології.

Декомунізація в Мінекономрозвитку. ФОТО

Ми знімаємо зі стін портрети радянських керівників Держплану, попередника Мінекономрозвитку. Із кожного керівника та міністра раніше писали портрет за бюджетні кошти та вивішували в ряд у коридорах будинку уряду. Ми поважаємо традиції та вшанування важливих постатей з історії України, проте, на нашу думку, це повинен бути свідомий вибір, а не сліпе наслідування. Тепер на стінах фотографії справжніх героїв – Героїв Небесної сотні!

Київ, черга. Не за ковбасою – в музей. ФОТО

Це черга не за ковбасою. Це черга в Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. Тут експонують 17 картин із колекції веронского музею, яка завдяки українським митникам була врятована і відібрана в лиходіїв, що вкрали ці картини. Незабаром шедеври повернуться на батьківщину. Кияни поспішають долучитися до світової класики.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини