MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 липня 2016

2419 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 13 липня

Справи Автомайдану дуже повільно, але все ж таки рухаються – адвокат

Реальний вирок у справах Автомайдану стосовно керівника середньої ланки. Справи Автомайдану дуже повільно, але все ж таки рухаються. Дуже важливо, що вироком суду чітко встановлено, яким чином фальсифікувались протоколи і відбувався тиск на ДАІшників. Окрім того цей вирок доводить, що не усі ДАІшники піддавались впливу. Таких варто відзначати. Найважливіше тут, що обіцянки "прикрити" та "все вирішити" не спрацювали. І чим більше вони не спрацьовуватимуть, і чим більше в нас працюватиме принцип невідворотності покарання, тим менше в нас буде сваволі.

40 років Олегові Сенцову: ні флешмобів, не мітингів, ні полум'яних промов

Сьогодні – 40 років Олегові Сенцову, одному з найяскравіших інших надцяти політв'язнів України в Мордорі. Порошенко свій допис у ФБ зробив, написали в мережі Ірина Геращенко, речниця МЗС... Може, ще дехто. Але – все. Ні флешмобів, ні мітингів, ні полум'яних спічів голів фракцій на Майдані. Головні завдання в частині політв'язнів виконано, галочка поставлена? Тимчасом, як мені здається, саме справа Сенцова й Кольченка є "вітриною" бажання України повернути Крим. Повернути і людьми, і територією. Бажання справжнього, а не лише формального, на словах, із кволими ритуальними промовами.

Хресна хода УПЦ МП в окупованому Криму з військово-морським прапором Росії. ФОТО, ВІДЕО

В УПЦ МП люблять підкреслювати, що вони зберегли свою юрисдикцію над Кримом. Тож те, що можна бачити на фото та відео, – "офіційна хода УПЦ". З військово-морським прапором Росії. А як вишенька на торт – слова настоятеля собору в Херсонесі о. Сергія Халюти, благочинного (головного священика округи) Севастополя. Вочевидь заслужений він протоієрей УПЦ, бо два хрести має – це виняткова нагорода: "Русская земля – это не только Российская Федерация, Украина и Белоруссия. Русская земля – это там, где есть наша православная вера, там где есть русский человек".

На Одещині відкрили пам'ятник останньому кошовому отаманові Запорозької Січі. ФОТО, ВІДЕО

Ініціаторами створення пам'ятного знаку біля села Вікторівка Березівського району стали громадські активісти. Його встановлено на місці, де під час походу на Хаджибей в 1770 році запорожці розбили свій табір і відзначали іменини свого отамана. На урочистому відкритті пам'ятного знаку були присутні потомок отамана Петра Калнишевського Петро Ющенко та голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі.

Інфляція смерті: зневага замість шани пам'яті загиблих

Убитих поляків справді було багато – десятки тисяч. За попередніми підрахунками українських істориків – до 40 тисяч (втрати українців – до 20 тисяч), польські історики казали про близько 60 тисяч. Але ці цифри виявилися недостатніми для польських політиків. У 2013, в ухвалі Сейму, її "заокруглили" до 100 тисяч. Нині з політичних трибун вже кажуть про понад 100 тисяч. Радикальніші політики ідуть далі – називають 200 чи навіть 500 тисяч втрат. Таке роздування кількості вбитих не є шаною їх пам'яті, а навпаки – зневагою. Воно знецінює смерті тих тисяч, які справді були вбиті, "розбавляє" їх із надуманими втратами.

Хто з Росії далі плюне в Америку: реалії російського чиновницького маразму

Вони завжди є більш рішучими у боротьбі з ворогами, ніж сам Путін. В результаті віце-прем'єр з військової промисловості пише дивні записи в Twitter, які пасують журналістові жовтої преси, але ніяк не керівнику специфічного військово-технічного комплексу. Депутати пропонують абсолютно безглузді, шкідливі і божевільні закони на зразок "пакету Ярової", виконати які неможливо, але зате це демонструє їх неймовірну відданість. "Старанність усе перемагає" – девіз, під яким діють усі чиновники і депутати. З ранку до ночі вони ведуть змагання, хто далі плюне в Америку.

Побратися за 24 години – совковий і бюрократичний порядок реєстрації шлюбу ліквідовано

Сьогодні ми зробили важливий крок, який полегшить отримання офіційних документів нашим землякам із Криму та Донбасу, а за разом й усім українцям. Кабінет Міністрів підтримав розроблену Мін'юстом постанову, яка ліквідовує застарілий і бюрократичний порядок реєстрації шлюбу, що існував ще з радянських часів. До цього, щоб зареєструвати шлюб треба було подати заяву і чекати 30 днів. Ми запропонували запустити пілотний проект в окремих містах, де шлюб можна буде зареєструвати протягом однієї доби.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини