MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 серпня 2016

2097 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 4 серпня

Цінності Майдану й Антимайдану – які вони й у чому різниця

Цінності Антимайдану, навість за своєю назвою, є реакцією на цінності Майдану, тобто цінності Антимайдану реакційні. Найголовніше в розумінні Антимайдану - те, що прямим та безпосереднім його продовженням є війна на Сході України, що призвела до створення так званих "ДНР" та "ЛНР". Слова Надії Савченко про спільність цінностей Майдану та Антимайдану є помилковими. Це фактично зрада цінностей Майдану в політичній комунікації і принципове нерозуміння цілей Революції гідності як такої. Це дуже сумнівна позиція щодо своїх побратимів в АТО як для воїна і дуже погана політика як для депутата.

Інформаційна війна: не варто грати в шахи з тими, хто б'є вас шахівницею по голові

Ви тут, хлопці, в шахи намагаєтеся грати. З нами ж грають уже навіть не в Чапаєва, Нас уже б'ють по голові добре армованою дошкою, прагнучи поцілити в око. Й усі ваші спроби все ще посовати пішака шахівницею, якою вас (нас) луплять – гідні. В межах особистої етики. Але не спрацюють. Більше того, призведуть до того, що поцілити в око буде простіше. Чорта лисого у вас вийде за умов гібридного конфлікту, де й до тилу не втечеш за його відсутності. Чорта лисого ви зможете втримати ідеологічний покерфейс – не можна стояти рівно на кораблі під час шторму хоча б через зміщення палуби. Питання лиш у тому, після скількох утрат вам доведеться з цим змиритися.

Декомунізація України, або Як скинути параван смерті

Парадокс полягає в тому, що моральна ницість зображеного у творах тоталітарного мистецтва зумовлює їхню естетичну огидність. Варто визнати, що велика кількість пам'ятників комуністичним лідерам і тоталітарні меморіали являють собою приклади жахливого несмаку. "Кіч – це параван, що прикриває смерть", – стверджує Мілан Кундера. Пам'ятники совєтського тоталітаризму, романтизуючи й естетизуючи покидьків і злочинців, а заразом їхні жахливі злочини – поневолення, катування й убивства великої кількості людей, створили унікальну антиестетичну імперію кічу, що накрила параваном несмаку весь простір Совєтського Союзу.

Прорив із оточення: в найтяжчий час вони лишилися вірними присязі

Командир 2-го батальйону 72-ї бригади майор Михайло Драпатий володів справжніми лідерські рисами, об'єднав навколо себе всі інші підрозділи і повів їх на прорив. Завдяки десантникам 79-ї аеромобільної бригади, які також перебуваючи в оперативному оточенні утримували район Дякового, їм вдалося переправитися через Міус. У найважчий час, незважаючи на російську пропаганду, російську артилерію, атаки бойовиків, вони залишилися вірними присязі і зробили все можливе для виконання бойового завдання, перебуваючи з 10 липня під обстрілами російської артилерії, а з 20 липня в оперативному оточенні.

Групи швидкого реагування патрульної поліції – вже й на Волині

Як показала практика в областях, де вже запрацювала нова система, – впровадження груп реагування набагато скоротило час прибуття поліції на виклик – у містах із 15-20-ти до семи хвилин, а в селі – від однієї-двох годин до 20 хвилин. Як наслідок – підвищилися ефективність роботи на місці події та кількість правопорушень, розкритих "по гарячих слідах". Разом із тим, найважливішим показником ефективності роботи поліції стало підвищення довіри населення – кількість звернень зросла на 40-50 відсотків. Люди бачили результат і вірили, що отримають допомогу!

Розсіяний виклик: нові загрози для світу

Тепер усе інакше. Інтеграція трьох десятків років розвертається в протилежний бік із вражаючою швидкістю. Справа не тільки в Brexit (хоча Європу досі трясе від його ударних хвиль). Ще більший шок – порушення колишніх табу стосовно колективної оборони. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр публічно засуджує проведення військових навчань, у яких бере участь його країна, називаючи їх небезпечним брязканням зброєю. Дональд Трамп і його потенційний держсекретар Ньют Ґінґріч безтурботно прохоплюються про те, що не обов'язково зважатимуть на донині ледь не священну ст. 5 Статуту Альянсу.

Українці зможуть отримувати винагороду за небайдужість до корупції – в разі ухвалення законопроекту

Викривач корупції має отримувати 10% від коштів, що були вкрадені корупціонером і повернуті державі завдяки його повідомленню. Окрім того, правоохоронці мають забезпечити інформаторові надійний захист ще на етапі досудового розслідування. Такі норми містіть законопроект №4038А "Про захист викривачів і розкриття інформації про шкоду або загрозу суспільним інтересам". Законопроект був зареєстрований 20 липня 2016 року. Він має на меті узаконити інструменти участі викривача у боротьбі з корупцією та стимулювати звичайних людей інформувати правоохоронців і громадськість про випадки корупції.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини