MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 серпня 2016

2700 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 серпня

"Турецького потоку" не буде – Путін знову "усіх переграв"

Фактична відмова від проекту "Турецького потоку" – головний і єдиний результат широко розрекламованої зустрічі президентів Росії і Туреччини. Як і можна було передбачити, виявилося, що Путінові й Ердогану практично нема про що домовлятися – лідери обох країн, які перебувають у непростій політичній і економічній ситуації, обмежилися гучними обіцянками. Те, про що домовилися домовлятися Путін і Ердоган – це зовсім не "Турецький потік", який міг би поставити під сумнів український транзит. Це просто поставки газу для Туреччини за пільговою ціною – бо інакше не буде ніякого будівництва. Ердоганові, звичайно, потрібен Путін. Але дорогий газ йому не потрібний.

Суддя-корупціонер Чаус: замість люстрації – засудження та ув'язненя

"Вражає психологія судді, гроші в скляних трилітрових літрових банках – це окремий треш"

Очищення влади здійснюється різними органами і різними механізмами, і те, що НАБУ й Спецпрокуратура це демонструє публічно – супер.Чекаємо якщо не затримання, то хоч відсторонення від посади – це повноваження Вищої кваліфікаційної комісії суддів, але тільки за відповідним клопотанням генпрокурора / його заступника – і то на обмежений термін. Тому навіть якщо Чауса не люстровано (відсторонено від посади), це не означає, що його не буде засуджено та ув'язнено. Й останнє, за наявності підстав, мені подобається більше!

Корупціонер Чаус

По-російськи незграбна спроба ФСБ прикрити свій прокол фіговим листком "української ДРГ"

Україна має законне право повернути півострів силою. Згідно з міжнародним правом, Крим – українська територія, яку збарали незаконним шляхом. У контексті права на самозахист Україна може застосовувати силу для повернення цієї території. Судячи з усього, Російська Федерація це добре розуміє і багато в чому побоюється. Особливо, враховуючи той факт, що на території Криму наростають антиросійські настрої, викликані нездатністю Москви забезпечити соціально-економічний розвиток цієї території на тому рівні, на якому це робила Україна.

Україна: ключові події незалежності. Випуск II

У 1996-му перед першим українським парламентом стояло одне з найважливіших завдань усієї незалежної історії нашої держави. Депутати мали створити документ, який остаточно проголосив би Україну суверенною, незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою. Потрібна була Конституція незалежної України, бо тільки вона могла розставити всі крапки над "і". Попри боротьбу та протистояння тодішніх політичних сил, Конституція таки вийшла в світ.

Фукуяма: Що таке корупція?

Корупція шкодить життю у різний спосіб. З економічного погляду вона забирає ресурси від їх найбільш продуктивного використання, діючи як реґресивний податок, що підтримує спосіб життя еліт за рахунок всіх інших. Найкращих і найталановитіших корупція спонукає витрачати свій час на ігри з системою, а не на інновації чи створення нового багатства. З політичного погляду корупція підриває леґітимність політичних систем, даючи елітам альтернативні до справжнього демократичного вибору способи утримання влади. Коли люди сприймають авторитарні уряди як ефективніші, ніж корумповані демократичні, то це шкодить перспективам демократії, підриває реальність демократичного вибору.

Янукович побудував вертолітний майданчик за рахунок фіктивних ПДВ – Луценко

Це перша публічна акція ГПУ в справі Клименка. Наступна акція відбудеться десь наступного місяця. Був затриманий колишній перший заступник начальника Державної податкової служби генерал-полковник Андрій Головач. Вчора він був судом заарештований з можливою заставою 200 мільйонів. На таку суму було ним підписано документ щодо незаконного нарахування ПДВ фіктивним структурам. Окрім того, буде заарештовано його майно на суму близько 250 мільйонів гривень. Інші затримані працювали керівниками податкових адміністрацій міста та районів Києва.

Українка Еліна Світоліна перемогла найсильнішу ракетку світу Серену Вільямс

Неймовірно чудову перемогу в матчі третього кола олімпійського турніру з тенісу здобуває перша ракетка України Еліна Світоліна! В Ріо-2016 наша спортсменка вперше в кар'єрі перемагає найсильнішу тенісистку світу Серену Вільямс. До тього ж Еліна здобула перемогу у двох сетах – 6:4, 6:3. "Протягом всієї зустрічі я намагалася не думати про перемогу. Сьогодні Серена не показала своєї гри. Я намагалася боротися за кожен м'яч. Найголовніше було не боятися атакувати. Думаю, мені це вдалося", – каже Еліна.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини