MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 вересня 2016

2449 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 21 вересня

Обама пропісочив Росію на Генасамблеї ООН

Барак Обама розкритикував агресивну політику Москви у промові на Генасамблеї ООН. "У світі, де ера імперій залишилась позаду, Росія намагається повернути собі втрачену славу, використовуючи для цього силу", – сказав він. Президент США також зазначив, що прогрес країн колишнього радянського блоку, що обрали демократію, чітко відрізняється від тих, хто відмовився. "Зрештою, жителі України не виходили на вулиці через якусь змову або вплив ззовні. Вони вийшли на вулиці, тому що керівництво країни було продажним", – сказав американський лідер.

Леонідас Донскіс. На спомин про литовського ліберала

Він був філософом за освітою, але цим його особистість не обмежувалася. Він був письменником, мислителем, істориком, журналістом, дипломатом і політиком, хоча після чотирьох років роботи в Європарламенті запевняв мене, що в політику більше не повернеться. Його працездатність виходила далеко за рамки більшості людей: книга за книгою, статті, конференції. Неможливо було встежити за усім, що він робив. Його відхід – велика втрата для країни, яку він любив і цінував, для Литви. Втрата для європейської ліберальної думки. Один з головних захисників свободи і демократії йде зі сцени саме зараз, коли над Європою гуснуть чорні хмари.

Геращенко: До українських бранців в ОРДО найближчим часом буде допущено координатора ОБСЄ

Українській стороні вдалося добитися, що до українських бранців в ОРДО буде найближчим часом допущено координатора ОБСЄ Т. Фріша. Нещодавно він зустрічався з родинами заручників, говорив з мамами, сьогодні отримав запевнення, що найближчим часом може відвідати бранців, поспілкуватися з ними БЕЗ присутності тюремників. Ми вважаємо це важливим моментом. Звичайно, всі ми мріємо про якнайшвидше звільнення хлопців, а не просто доступ до них незалежних спостерігачів, але на сьогодні з конкретики – вирішено тільки питання відвідин заручників координатором ОБСЄ.

Дурдом "Веселка": типові відвідини центру обслуговування "Київенерго"

Приблизно такий же сценарій був і минулого разу. Правда, без погроз привезти телебачення. І я абсолютно розумію тих людей, які обурюються. Вони приходять вирішувати серйозні для них питання щодо електроенергії, гарячої води й опалення. Намагаються все гарно і згідно із законом оформити, аби контролювати ситуації з оплатою. Аналізувати, чи можна зекономити, чи варто більше працювати, щоб більше заробити. А тут їх зустрічає безлад. І де гарантія, що цього безладу немає в розрахунках. На фоні підняття тарифів громадяни це сприймають особливо гостро.

Бенкет під час війни. Кого годують луганські пекарі?

Наразі на території тимчасово окупованого Луганська діє 95 точок продажу продукції ПАТ "Луганськ-Нива". Крім того, торгові точки підприємства працюють і в інших містах самопроголошеної "республіки". Так, в Антрациті відкрито п'ять торгових точок, в Брянці і Перевальську - по дві, у Хрустальному - три, в Ровеньках і Довжанську - по чотири, в Кадіївці - дев'ять. Завдяки побудованій ще в 2013 році системі національної дистрибуції зараз продукція ТМ "Добродія" представлена в усіх регіонах України і найбільших торгових мережах національних рітейлерів.

Депопуляція в Україні: час бити в дзвони

Державна політика у сфері охорони здоров'я повинна бути спрямована на посилення профілактики та забезпечення раннього виявлення захворювань, підвищення якості медичної допомоги та доступності медичних послуг, поліпшення ефективності державного фінансування та створення стимулів для здорового способу життя населення і умов праці. Щоб навести бодай лад чи хоч близько щось від цього у розваленому медичному господарстві, владі і суспільству потрібно поміняти оптику зору. Збільшити кількість діоптрій. Навчитися працювати чесно і з мікроскопом.

У Броварах батьки вимагали вигнати з класу хлопчика з інвалідністю

Ніякі права батьків, що звернулися з заявою до директора школи не були порушені. Були порушені права дитини з особливими освітніми потребами, так як це могло перешкодити їй отримати середню освіту. Більше того, керівництво школи не зобов'язано радитись з іншими батьками про прийом будь якої дитини до класу. Українська Гельсінська спілка буде спостерігати за цією ситуацією і працювати для забезпечення прав дітей-інвалідів на здобуття освіти та наголошує на проведення відповідної роботи з батьками та дітьми щодо толерантного ставлення до всіх громадян незалежно від національності, стану здоров'я та ін.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини