MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 вересня 2016

2008 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 22 вересня

Палата представників США проголосувала за надання Україні летальних оборонних озброєнь

Закон містить заборону на визнання Сполученими Штатами анексії Російською Федерацією Криму. Передбачається, що відповідні санкції залишатимуться чинними доки Президент США не надасть до Конгресу свідчення про відновлення суверенітету України над півостровом. До переліку передбачених законом координованих з союзниками та партнерами США засобів підтримки України включено летальні оборонні системи озброєнь. Окремі його положення спрямовані на посилення протидії російській інформаційній пропаганді та сприяння залученню іноземних інвестицій в економіку України.

Югославські сценарії для України

Україна сьогодні стоїть на роздоріжжі. Одна дорога веде її до повторення боснійського досвіду. Інша – до хорватського. Потрібно чітко розуміти мотиви Москви: ставка в Кремлі робиться саме на те, щоб повернути Україну до форматуф "буфера" між Росією і Заходом. Головне завдання України – це прагнути до хорватського сценарію припинення війни. Затягувати мирні перемовини до тих пір, поки в Москви не залишиться ресурсів продавлювати своє бачення мирного процесу. Не погоджуватися на будь-які рішення, які можуть обмежити український суверенітет.

Викритий у вимаганні $500 тисяч хабара Гречківський виступав за таємні декларації

Член Вищої ради юстиції Павло Гречківський, якого викрили у вимаганні хабара в розмірі $500 тисяч, нещодавно виступав за те, що декларації чиновників мають бути прихованими від публічного доступу. "Ще кілька тижнів тому цей топ-хабарник скиглив про те, що потрібно приховати від зайвих очей деякі розділи декларацій чиновників, дослівно: "Потрібно вносити зміни стосовно публічності деяких розділів декларації і встановити відповідальність за їх розкриття. Держава повинна захистити людей, які на неї працюють". Це заява можновладця, якого піймали на хабарі в півмільйона (!) доларів", – повідомляє Центр протидії корупції.

Масові спортивні ігри: контроль чи втіха

Глядач легко розчиняється в уболівальницькому натовпі, бодай і віртуальному, де його швидко поглинає хвиля спільного щастя або розчарування. Саме цей момент і є не надто привабливим для інтелектуала, який воліє полоскотати своє задоволення хіба що критикою, але нізащо не схоче уподібнюватися спортивному фанові (фанатику). Чому інтелектуали почасти скептично ставляться до спорту? Невже вони й досі керуються страхом утратити критичність? Одначе в давнину щось таки давало змогу Піндарові писати похвалу атлетам і знаходити заледве не сакральний вимір у змаганнях.

Українські університети погіршили позиції у престижному британському рейтинзі

Українські виші вдруге потрапили до списку престижного британського рейтингу Times Higher Education World University Rankings. Як повідомили UAinfo аналітики з центру CEDOS, на цей раз чотири українських університети розташувались на позиції 801+. Мова йде про Київський національний університет ім. Шевченка, Київський політехнічний інститут, Харківський національний університет ім. Каразіна та Національний університет "Львівська політехніка". Минулого року Київський національний університет ім. Шевченка та Харківський національний університет ім. Каразіна займали вищі місця – позиція 601-800 у рейтинзі.

Асиметрична відповідь на заборону продавати алкоголь уночі

Думаю, що відповідь має бути асиметрична. Це - унікальна можливіть підняти в локальних громадах шеринґову економіку. Ви знаходите однодумців на районі, кожен з яких має запас цього діла, і формуєте групу взаємодопомоги. Якщо душа розгорнулась, а запаси алкоголю вичерпано, ви не фінансуєте бариг, а звертаєтесь по допомогу до побратимів, які завжди прийдуть на допомогу спраглому товаришеві – й із собою принесуть.

Мегалот: житомирянин продає понад 400 кг монет по 1 і 2 копійки. ФОТО

Незвичайний лот було знайдено на популяному сайті оголошень Aukro. Продaвец під ніком "vetalgladiator" виставив на аукціон більш ніж 400 кг українських монет номіналом одна та дві копійки. До того ж, чоловік готовий віддати у подарунок лічильник для монет. Покупці вже знайшлися. Таку колекцію оцінили у 17 тисяч 100 гривень.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини