MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 серпня 2017

1684 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 серпня

Як західні консерватори симпатизують путінській Росії

Росія домагається прихильності американських правих щонайменше від 2013 року, особливо обробляючи гомофобів, Національну стрілецьку організацію США й спілки ветеранів. Тактика працює. Колись симпатики Путіна були на маргінесі американської політики. Тепер вони мейнстрим. Ці настрої нагадують симпатію лівих до Радянського Союзу. Що менше знали про те, яким насправді є "рай для робітничого класу", то легше було захоплюватися ним. Жахливі умови для робітників, нерівність, страх і брехня про історію – усе це суперечило його претензіям на гуманність і героїзм. Не менш хибною є думка, що Росія пропонує щось привабливе сучасному консерватизму. Більш ретроградну за її хвору економічну модель годі й шукати.

Чергове підтвердження факту російської окупації Донбасу. ФОТОФАКТ

Отже, в Донецьку реалізовують проект "алея російської слави". Смішна ситуація. Пропагандисти надриваються, доводячи, що в Україні йде "громадянська війна", до якої Росія "не має жодного стосунку". Але при цьому окупанти весь час викривають себе й не можуть втриматися від спокуси помітити територію. Здавалося б, яке відношення "російська слава" має до Донецька? Адже зовсім недавно нам оголосили, що Донецьк - це "Малоросія". А Сурков узагалі заявив, що Донбас воює за цілісність України. Проте все це інформаційне сміття не може приховати того факту, що Донбас окупований Росією.

Чим корупціонер відрізняється від антикорупціонера

Розберемо простіший випадок, коли антикорупціонер живе на грантові кошти, бо саме цей випадок страшенно турбує більшість населення. Отже, американці та європейці дають Україні гроші на розвиток і щиро зацікавлені в тому, щоб їхні гроші не розкрадали. Для того вони поставили людей, яким довіряють, і платять їм за це. Це їхні гроші, і вони їх витрачають так, як бажають, і дають тим, кому бажають, і моєї чи вашої думки чи дозволу при цьому не питають. Якщо їх не задовольняє рівень прозорості, звітності чи якість роботи, то вони цій людині чи організації більше грошей не дають. Якщо вони заявляють, що все гаразд, і продовжують платити, значить, їх усе влаштовує. Треба навчитися рахувати гроші у своїй кишені, а не в чужій. Це ознака дорослості.

Після року пітьми мешканці "сірої зони" отримали світло. ФОТО

“Холодильник чи телевізор, що перше увімкнете в розетку?” – таке запитання ставили мешканцям Жованки 1 серпня 2017 року. Адже до селян повернулась “цивілізація”. Один рік, один місяць і шість днів – саме стільки часу 150 мешканців села були знеструмлені. Жованка розташована в “сірій зоні”, поблизу Зайцевого. Нині населений пункт розділений лінією фронту. Тут постійно гаряче, тож страждають не лише люди, а й комунікації. Й електрична мережа зокрема. Раніше була єдина система енергозабезпечення по обидва боки лінії розмежування. Нестабільна ситуація в регіоні не дозволяла представникам обленерго полагодити її. Тож було прийнято рішення зробити систему автономною на підконтрольній українським військовим території.

Чому ситуація з новою мовою ботів Facebook мала місце

Враховуючи, що зазвичай для подібних систем використовують методи машинного навчання, які є по суті універсальними класифікаторами (універсальні класифікатори збіжні, тобто завжди можна отримати результат, хоча цей результат може бути і не оптимальним, а не оптимальний результат, в свою чергу, призводить до досить цікавих "результатів"), то, як на мене, є досить очевидним, що боти чи системи штучного інтелекту будуть в майбутньому користуватись "власною" мовою. Так, якщо навчання буде здійснюватись англійською, то і мова спілкування ботів буде базуватися на англійских словах, але це не буде англійська мова в нашому звичному розумінні.

Україна – це не корупція! Україна – це її молодь! ВІДЕО

 

Цей 12-хвилинний відеоролик, відзнятий за ініціативи та сценарієм випускників 2017 року, покликаний доповнити уявлення міжнародної молоді про Україну та її сучасне покоління. Ініціатори прагнуть спонукати однолітків Європи, Канади, Америки, Австралії та інших країн дізнаватися більше про Україну і сподіваються, що завдяки цьому відео їх мета стала на крок ближчою. "Ми хочемо, щоб кожен, хто ще не знайомий із Україною, після перегляду зайшов у Google та набрав слово "Ukraine", бажаючи ще більше дізнатися про нашу Батьківщину. А ще краще, спланував провести свої студентські канікули в Україні. А знайомі з нашою країною просто пересвідчилися і промовили: "О, це українці! Вони такі ж класні, як і ми! Але скільки ще цікавого ми про них не знаємо!" – говорять про свою роботу випускники. 

На заході до +37: в Україні продовжує триматися спека

Фото з космосу показує зараз чистюсеньке небо над Україною. Ніяких тобі хмар, а тим більше дощів. Здається, все вилилось у суботу. Прогноз на кілька днів вперед немає сенсу писати – спека – сонце, сонце – спека. Хіба з малими відмінностями – не тридцять, так тридцять п'ять. Але обов'язок. Завтра, 2 серпня, скрізь у нас сухо та сонячно. Спека 30-35, на півдні та заході до +37 місцями. Найближчим часом найлютішою спека очікується на півдні України. Не знаю, як від такого захищатися, але якось треба. Бо триватиме спека не день, і не два. Принаймні, дуже обережно ставитися до будь-яких дій з вогнем, від звичайної цигарки до багаття. У Києві 2 серпня без опадів, суха спека, +31+33, може й вище. Переходимо повністю на тіньову діяльність.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини