MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 жовтня 2016

2327 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 5 жовтня

Україна стала асоційованим членом Європейської організації ядерних досліджень

Керівник постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Юрій Клименко передав лист про нотифікацію угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень генеральному директорові CERN Фабіолі Джанотті. "Статус асоційованого члена в CERN дає унікальну можливість для українських вчених отримувати досвід участі в передових дослідженнях, працювати в CERN співробітниками і брати участь у програмах розвитку кар'єри. Також це розширить доступ до проектів та освітніх програм CERN, сприятиме підвищенню ефективності наукових розробок і підготовки наукових працівників вищої кваліфікації", – йдеться в повідомленні.

Геращенко: Представники ОРДЛО приховують інформацію про заручників

Украінська сторона наголошує , що нам відоме місцезнаходження 57 заручників зі списку 110 , який ми офіційно передали іншій стороні ще на попередніх засіданнях. Ми по зернятках знайшли інформацію про утримуваних в ОРДЛО українців, і, попри те, що представники ОРДЛО приховують інформацію про заручників і говорять лише про 45 бранців, ми точно знаємо про наявність 57. Висунули вимогу надати точну інформацію про інших бранців зі списку 110, перестати приховувати їх місцеутримання, (як це раніше вони говорили про В. Жемчугова, І. Без'язикова й інших, коли відверто брехали, що цих бранців у них немає).

Візи з Росією і ковбаса

Я особисто за введення віз. Хамські (інакше не скажеш) арешти українців, які прибувають до Росії, повинні викликати адекватну реакцію. Я сам їхав у травні туди з осторогою, а тепер, після випадку з Сущенком, уже й не знаю, чи поїду взагалі. А в мене там – мама й сестра. Попри це, я за візи. Та й повний розрив дипломатичних відносин не викликає в мене внутрішнього спротиву. Хай це, повторю, нічого нам не дасть у практичному сенсі – але не можна вічно підставляти ліву щоку після удару по правій, чи як там сказано у старовинній Книзі.

"Правда переможе!" Сьогодні – 80 років із дня народження Вацлава Гавела

У рік української Помаранчевої революції Вацлав Гавел був серед перших, хто підтримав виступи українців. Він вважав, що Помаранчева революція в Україні була "реакцією на посткомунізм". І вже тоді попереджав, щоб українські лідери не обіцяли багато, тому що настане час, і за кожне слово, кожну обіцянку потрібно буде відповісти. У Празі на прес-конференцію в листопаді 2004 року Гавел прийшов із помаранчевою стрічкою на лацкані піджака. І далі продовжував уважно стежити за подіями. Звертає на себе увагу одна провісницька думка Вацлава Гавела, яку він повторював не раз і яка стосується місця Росії в посттоталітарному світі.

Хто має здійснювати культурну політику

Вживаючи слово "політика" в різних ситуаціях, ми вкладаємо в нього доволі різний зміст. В англійській мові, скажімо, цей поділ відображено в наявності двох близьких, але не тотожних термінів: рolitics і рolicy. Перший означає частіше державну політику, другий – політику як стратегію поведінки не лише держави, а й окремих інституцій, груп, ба навіть індивідів. Відповідно до цього розмежування можна говорити про два різновиди культурної політики: державну й ту, що є феноменом соціального життя всіх громадян. Я далекий від думки, ніби культурна політика в будь-якій країні може бути зведена до одного із цих аспектів.

Як іспанців з дитинства привчають до співпраці

В іспанських школах багато дітей від першого до останнього класу багато разів змінюють однокласників, особливо при зміні вікової групи. Не знаю, яку мету ставить перед собою іспанське міністерство освіти, але мені здається, що тут є багато позитивного. Можливо, іспанські діти не мають дуже глибоких дружніх стосунків зі своїми друзями дитинства, але вони вміють швидко налагодити стосунки з новими людьми. А колективні завдання дітям, на мою думку, сприяють тому, що іспанців з дитинства навчають вмінню співпрацювати, вмінню вирішувати разом якісь проблеми.

Вже працює: у Києві встановили експериментальний світлофор. ФОТО

У Києві, на виїзді з вулиці Саксаганського на проспект Перемоги, встановили експериментальний світлофор. Його особливість в тому, що колір змінює абсолютно вся конструкція. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав заступник голови КМДА Ілля Сагайдак. "Тепер ви можете на власні очі побачити наш експериментальний світлофор. Цікава ваша думка", – зазначив він. Думки городян з приводу новинки розділилися: хтось схвалює такий експеримент, інші називають світлофор "показухою".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини