MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 травня 2018

286 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 травня

Десять операцій ЗСУ, що змінили хід війни й дозволили зберегти незалежність України

Зведений загін, до якого увійшли підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, 3 і 8 полків, 140-го центру спеціального призначення (всього близько 243 вояків) несподіваним ударом за підтримки штурмової авіації вибив із будівлі "Нового терміналу" Донецького аеропорту угруповання ворогів (400-450 загарбників), якою командував колишній командир донецької "Альфи" Олександр Ходаковський. Російські окупанти й колаборанти очікували, що українські військові здадуть аеропорт, тому таємно підготовлена контратака стала вдалою та завдала відчутного тактичного й морального удару по російсько-окупаційним угрупованням.

Гібридна війна Росії: спроба переформатувати світовий порядок

Україна пережила активну стадію гібридної війни та вистояла. Завдяки проведеним реформам ми очікуємо на зростання ВВП у 2018 році на рівні 3%. Рівень інфляції у 2018 році знизився до 9%. Фактичний дефіцит бюджету 2017-го зменшився до 1,67%. Золотовалютні резерви виросли майже до $19 млрд. Банківська система пройшла очищення та стабілізувалася. А минулої осені ми вперше за довгий час повернулися на міжнародні ринку капіталу, залучили $3 млрд. і провели активну операцію з державним боргом, щоб забезпечити фінансову стабільність країни. Таких результатів вдалося досягти завдяки розумінню, що для перемоги над ворогом недостатньо тільки сильної армії та сучасної зброї.

Біґ-мак реінтеграції: простий рецепт повернення окупованих територій

Спостерігаючи за подіями здаля, ми забуваємо, що в "республіках" бракує не лише конкретних свобод чи зручностей, а й самої можливості вести повноцінне, гідне життя. Комусь може здаватися, що повернення до норми замало, аби привернути інертних обивателів, тобто статистичну більшість місцевого населення, на бік України. Але треба пам’ятати, з якого лайна ці люди повертатимуться. Так, українська дійсність недосконала й суперечлива, але наша патрульна поліція не хапає громадян на вулицях і не вламується до помешкань у пошуках "шпигунів". Та й терміналів, принаймні в облцентрах, не бракує. Всі без винятку змушені вносити у своє життя безліч дошкульних поправок.

Сила безстрашних – одна з надій нашого суспільства

Вацлав Гавел колись двома словами описав головне джерело змін часів "пізнього соціалізму". Він назвав той феномен силою безсилих. Силою тих, кого вважали слабкими і хто в певний момент відмовляється коритися. Сьогодні одна з надій українського суспільства – сила безстрашних. Сила тих, хто поставив своє життя на карту і тому здатний мислити значно більшими масштабами. Здатен дивитися поверх бар'єрів і поверх гірських вершин. Якщо ви вкотре втратили надію через політику чи життєві прикрості – поцікавтеся історіями ветеранів. Тим, що вони пишуть, і тим, ким вони стають. І знайдете в них своє натхнення.

Коли важливість цілісної освіти у школі не розуміє навіть її директор

Директор (!) школи, демонструє нерозуміння важливості цілісності шкільної програми. Кліше про "підприємця, для кого не важлива історія чи література" – це відлуння уявлень про "бізнес 90-х". Підприємці – це якраз ті сміливіші й успішніші, які потім стають рольовими моделями для інших і, зрештою, приймають рішення, що впливають далеко за межі бізнесу. Підприємці краще за інших мусять розуміти, як і чому функціонує суспільство. Країні непросто буде переварити недовчених філантропів, які не можуть розгледіти історичні паралелі чи отруюють соціальний капітал недосконалістю своїх бізнес-моделей.

Черкаси накрив потужний град. ФОТО, ВІДЕО

До України зайшов атмосферний фронт – із грозовими дощами та градом. Так, у Черкасах увечері в неділю пройшов сильний дощ із градом. Мешканці міста знімали, як землю вкрили льодяні кульки діаметром у декілька сантиметрів. 

Позитивні й негативні наслідки української трудової міграції

Відповідно до дослідження Центру економічної стратегії "Скільки українців поїхало за кордон і що державі з цим робити", міграція в Україні має насамперед короткостроковий, маятниковий характер. За нашими експертними оцінками, до 4 млн українців можуть бути задіяні у трудовій міграції, а одночасно поза межами країни може перебувати до 2,6-2,7 млн українців. До негативних наслідків короткострокової трудової міграції можна віднести: зменшення споживчого попиту, зменшення податкових надходжень і соціальних внесків, інфляцію заробітних плат, соціальне розшарування суспільства. Натомість серед позитивних – зменшення безробіття та бідності, приплив грошових переказів, більші стимули інвестувати у освіту.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини